Izrael 6 hét után bezárta ukrajnai tábori kórházát

A lakosság szenvedésének enyhítésére létrehozott tábori kórházban több mint 6000 beteget láttak el.
A kórház megszüntetése és az izraeli önkéntesekből álló személyzet pénteki hazatérése azonban az egészségügyi minisztérium közleménye szerint nem jelenti azt, hogy Izrael abbahagyná a humanitárius segélyek nyújtását Ukrajnának.

Az ideiglenes kórházat az izraeli külügyi és egészségügyi minisztérium hozta létre a Seba Kórház és más izraeli kórházak, valamint rendelőintézetek szakembereinek részvételével, a Shusterman Alapítvány, továbbá a Joint amerikai zsidó segélyszervezet támogatásával.

A kórház március 22-én nyílt meg, 6,4 millió dollár, azaz közel 230 millió forintos beruházással, és az Ukrajnában született néhai Golda Meir, izraeli miniszterelnökről kapta a nevét, aki egykor életre hívta a külügyminisztérium Nemzetközi Fejlesztési, Együttműködési és Segítségnyújtási Osztályát. Ez a részleg felügyelte az izraeli tábori kórház működését is.

A Kijev kérésére kialakított intézményben a Seba kórház több mint 60 dolgozója ápolta az ukrajnai betegeket az orosz rakéta-fenyegetés árnyékában. A kórházban sürgősségi osztályt, valamint férfi-, női- és gyermekosztályt hoztak létre, szülőszobát, diagnosztikai szárnyat elektromos képalkotó berendezésekkel, mentálhigiénés szolgáltatásokat, laboratóriumot, gyógyszertárat és járóbeteg-klinikát működtettek.

A kórház eredetileg csak egy hónapig tartott volna nyitva, ezt végül kétszer meghosszabbították.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp