Hitler kedvenc ételével borzolta a kedélyeket néhány osztrák étterem

133 éve, 1889. április 20-án született Adolf Hitler, ennek a napnak az emlékére csináltak bizniszt az osztrák éttermek.

Néhány órán belül alaposan felkavarta az internetet az a néhány osztrák étterem, amely április 20-án, Adolf Hitler születésnapján tojásos nokedlit kínált a napi menü részeként. Ez volt állítólag Hitler kedvenc étele.

1889. április 20-án született Adolf Hitler, ezért szerdán több osztrák étterem napi menüjébe illesztette a tojásos gnocchit (nokedlit) salátával.

Egy bécsi vendéglő még ennél is tovább ment, az étel feltüntetett ára ugyanis nagy felháborodást keltett. A tojásos nokedlit 8,80 eurót árulták, mivel a “h” az ábécé nyolcadik betűje – írja a napi.hu.

A Twitter órákon belül felrobbant és bojkottot hirdettek az érintett éttermek ellen, akik a felháborodott kommentelők miatt órákon belül eltávolították a napi menüt hirdető posztaikat.

Nem ez az első eset azonban, hogy ez az egyszerű osztrák étel botrányt okoz. Idén január 27-én, a holokauszt emléknapján egy férfi egy hamis ORF-cikket tett közzé a Facebookon, amelyben azt állította, hogy “ma volt a Nemzetközi Nokedli Világnap”. A poszt végül több tízezer embert ért el a közösségi médiában.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp