Díjnyertes izraeli sorozat érkezik a Netflixre

A Jeruzsálem szépségkirálynője című dráma egy szefárd zsidó család három generációját követi az izraeli történelem viharában.

A Jeruzsálem szépségkirálynője (The Beauty Queen of Jerusalem) című izraeli sorozat első évadának első 10 része május 20-án érkezik a Netflixre, a szériát gyártó yes Studios bejelentése szerint. Az első éved második 10 része pedig július 29-től lesz elérhető.

Michael Aloni a Jeruzsálem szépségkirálynője című sorozatban

Egyelőre csak azokban az országokban (Egyesült Államok, Egyesült Királyság, Franciaország, Spanyolország, Portugália, Lengyelország és Argentina) lesz látható, amelyekre a Netflix már megvette a streameléshez szükséges engedélyt. Így a magyarországi megjelenésre valószínűleg még várni kell.

A Jeruzsálem szépségkirálynője az azonos című bestseller regény alapján készült, és a Jeruzsálemben élő Ermoza család történetét meséli el a 20. század elejétől egészen a közepéig terjedő időszakban. A szefárd zsidó hagyományokkal átszőtt sorozat a török rezsim ellen folytatott ellenállás és a britekkel vívott földalatti háború hátterében játszódik.

A főszerepben a Shtiselből ismert Michael Aloni látható, aki saját karakterét szinkronizálta az angol nyelvű változathoz. Az eredeti sorozatban egyébként héber, angol, arab, török és ladino nyelveken szólalnak meg a szereplők.

A legutóbbi, izraeli televíziós Oscarnak megfelelő Israeli TV Academy Awards-on a Jeruzsálem szépségkirálynője négy díjat is bezsebelt, köztük a legjobb napi drámának járó elismerést. A sorozat ugyanis naponta jelentkezett új részekkel Izraelben.

A yes Studios azt bejelentette, hogy idén nyáron megkezdik a második évad gyártási munkálatait. Alapanyag van még bőven a történetben, a könyv egészen a 70-es évekig követi az Ermoza család drámáját. (Variety)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp