50 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánl fel a Mazsihisz a budakeszi temetőrongálás ügyében

A Budakeszi zsidó temető sírjainak mintegy felét rongálták meg ismeretlenek a hétvégén.

A Mazsihisz a tettesek mielőbbi kézre kerítése érdekében 50 ezer forintot ajánl föl a nyomravezetőnek, közölte a mazsihisz.hu beszámolója szerint Tamás Péter, a szervezet vidéki temetőrendezésért felelős csoportjának vezetője.

Kidöntött sírkövek a budakeszi zsidó temetőben

Tamás helyszíni bejárást végzett a múlt hétvégén megrongált budakeszi zsidó temetőben, ahol megállapította, hogy a vandálok igen jelentős anyagi kárt okoztak.

A rongálással kapcsolatban Sigmond Bertalan, Budakeszi alpolgármestere bejelentette, hogy az önkormányzat és a városüzemeltető BVV Kft. szívesen együttműködik a tisztítási munkálatokban.

A budakeszi zsidó temető sírjainak egy részét szombatra virradóra ismeretlenek kidöntötték, összetörték, az ügyben a rendőrség rongálás vétség gyanúja miatt indított nyomozást.

A sírok mintegy felét megrongálták a budakeszi zsidó temetőben – Kibic Magazin

A rendőrség rongálás vétség gyanúja miatt indított nyomozást. Az anyagi kár jelentős. Ismeretlenek megrongálták a budakeszi zsidó temető sírjainak egy részét szombatra virradóra, az ügyben a rendőrség rongálás vétség gyanúja miatt indított nyomozást. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI kérdésére azt közölte: a temetőben történt sírrongálásról szombat délelőtt értesültek, és megkezdték a nyomozati munkát.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp