Vérfagyasztó módon öltek meg egy magyar zsidó nőt New Yorkban

A nő élettelen testét egy sporttáskába gyömöszölve találták meg, amelyet otthonától néhány háztömbnyire. Mostanra előkerült a gyilkos is.

Az 51 éves Gaál Orsolyának egy sporttáskába gyömöszölve találták meg a holttestét az otthonától néhány háztömbnyire New York Queens nevű városrészében.

A magyar zsidó származású nő múlt hét péntek este távozott otthonából, majd utána egyedül hazatért. Ez idő tájt jelent meg a ház környékén a gyilkos, aki múlt szombat hajnalban (térfigyelő kamerák felvétele szerint) már a nő holttestét próbálta meg eltüntetni.

A gyilkosság helyszínén a nyomozók nem találták nyomát annak, hogy valaki betört volna a házba. Ebből, valamint a gyilkosság elkövetésének módjából (a nőt körülbelül hatvan késszúrás érte) a rendőrök arra következtettek, hogy a gyilkos és az áldozat ismerhette egymást.

Gaál Orsolya

A rendőrök mindeközben azt is megtudták (vélhetően a nő ismerőseinek kihallgatása által), hogy Orsolya Gaalnak olyan romantikus kapcsolata lehetett korábban David Bonolával, amely nem végződött túl jól.
Az amerikai rendőrök e hét csütörtökön őrizetbe vették a 44 éves David Bonolát, akit a nő meggyilkolásával gyanúsítanak.

Úgy tudni, hogy a férfi a kihallgatásán azt mondta, a nővel összevitatkoztak, és ennek a vitának a hevében gyilkolta meg. Bonola a gyilkosság után a nő férjét is megfenyegette, és akkor azt írta: azért gyilkolta meg az asszonyt, mert a nő korábban börtönbe juttatta őt, írja az index.hu.

Az áldozat férje, és másik fia, a 17 éves Jamie egyébként az oregoni Portlandből repült vissza New Yorkba, mivel a támadás idején távol voltak.

A gyilkosság idején a nő kisebbik, 13 éves fia a családi ház emeletén aludt, emiatt nem tudott semmit arról, hogy mi történt az édesanyjával. A fiúnak nemrég volt a bár micvója.

A rendőrök azt is közölték, hogy Bonola korábban nem volt más bűnügyben érintett. Ez utóbbi viszont azért érdekes, mert (elképzelhető persze, hogy ezzel csak félre akarta vezetni a hatóságokat).

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp