Először lesz arab résztvevője az Élet Menetének

A Nemzetközi Élet Menete két év után először folytatódik élőben. Hamarosan elindul az első holokauszt oktatási program is az Egyesült Arab Emirátusokban.

A Nemzetközi Élet Menete két év után először folytatódik élőben, de Oroszország ukrajnai inváziója miatt csökkentett létszámmal, és csak nyolc holokauszt-túlélő vesz részt rajta.

Április 28-án, néhány nappal Izrael holokauszt-emléknapja (Jom Hasoah) előtt kerül sor a menetre az Auschwitz-Birkenaui úton. (A budapesti Élet Menete felvonulás április 24-én lesz)

Három évtizedes története során először vesz részt az Egyesült Arab Emirátusok hivatalos delegációja a holokauszt-emlékezési és oktatási szervezet, a Nemzetközi Élet Menetén, írja az ejpress.org.

Az arab delegációt Ahmed Obaid Al Mansoori vezeti Eitan Neishlos vállalkozóval, aki a Nemzetközi Élet Menete újonnan kinevezett alapítója és nagykövete az Öböl-államokban. Együtt gyújtanak meg egy emlékfáklyát a hivatalos ünnepségen Auschwitz-Birkenauban, miközben csatlakoznak a holokauszt túlélőihez és az összes delegációhoz 2022. április 28-án, csütörtökön.

Ahmed Obaid Al Mansoori az arab és az iszlám világ első Holokauszt Emlékcsarnokának alapítója, valamint a Civilizációk Kereszteződése Múzeum alapítója. Emellett a Szövetségi Nemzeti Tanács korábbi tagja.

Eitan Neishlos, egy holokauszt-túlélő, a néhai Tamar Zisserman harmadik generációs leszármazottja, stratégiai partnerként csatlakozott az Élet Menetéhez, hogy az emlékezés és felelősség útját vezesse a harmadik generáció tagjai között. Neki köszönhető ennek a fontos új kapcsolatnak a létrehozása az Egyesült Arab Emirátusokkal.

Ahmed Obaid Al Mansoori részvétele a March of the Living rendezvényen, valamint Eitan Neishlos kinevezése a March of the Living alapítójává és nagykövetévé az Öböl-menti államokban az Izrael és az Egyesült Arab Emírségek közötti kapcsolatok terén elért jelentős előrelépésnek köszönhető.

Az Élet Menete először 1988-ban tartott felvonulást, azóta több mint 260 000 ember vett részt az éves rendezvényen a honlapon lévő adatok szerint. Összesen 70 holokauszt-túlélő vett részt a legutóbbi, 2019-es élő felvonuláson.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp