Náci karlendítéssel ünnepelte sikerét a 15 éves orosz gokartversenyző

Az édesanyja szerint csak „szíveket küldött” a csapatnak a dobogó legfelső fokáról.

Az orosz junior gokartpilóta Artyom Szeverjuhin, aki Oroszország kitiltása miatt olasz zászló alatt versenyzett a Junior Gokart Európa-bajnokságon, sikerrel, amit „meg is ünnepelt”:

náci karlendítést mutatott be a díjátadón, majd saját humorán meglehetősen jól is szórakozott.

Szeverjuhin első helyezést ért el a 11–15 éves korosztály FIA gokartbajnokságán a portugáliai Algarve-ban. A 15 éves orosz versenyző édesanyja szerint csak „szíveket küldött” a csapatnak a dobogó legfelső fokáról, noha az idevágó kommentjeit, a korábbi képernyőfotókkal együtt törölték, a videó, amelyből világos, valójában mit tett a tinédzser, továbbra is elérhető. A Nemzetközi Automobil Szövetség először csak eltávolította weboldaláról és a közösségi oldalakról az ezekkel a versenyekkel kapcsolatos információkat. Később azonban azt is közölték, kivizsgálják az ügyet, amilyen gyorsan csak lehet:

Artyom Szeverjuhin még csak 15 éves, de már a svéd Ward Racing csapatánál vezet. Pontosabban csak vezetett, mert a történtek nyomán a csapat elbocsátotta.

A tinédzser Olaszország zászlaja alatt vett részt az Európa-bajnokságon, miután korábban a Nemzetközi Automobil Szövetség Ukrajna inváziója miatt megtiltotta Oroszország és Belarusz versenyzőinek, hogy pilótáik versenyezzenek. Az egyelőre nem világos, hogy Szeverjuhin hogyan tudott Olaszország zászlaja alatt versenyezni.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp