13 tonna segélyszállítmányt küld Budapestről Izrael az ukránoknak

Hatalmas gyógyszerszállítmány is érkezik Izraeltől az ukrán kórházakba a napokban.

10 millió forintnak megfelelő humanitárius segélyt ajánlott föl az Izraeli nagykövetség az Ökumenikus Segélyszervezetnek, hogy Magyarországról Ukrajnába szállítsák. A több mint 13 tonna súlyú segélyszállítmány többek között tartós élelmiszereket valamint higiénés szereket tartalmaz.

Az 1000 csomagnyi felajánlást a beregszászi központból osztják majd szét, nagyobb része a kárpátaljai járásokra kerül, kisebb része pedig a lembergi központban kerül majd szétosztásra.

A segélyszállítmány átadásánál jelen volt Yacov Hadas-Handelsman Izrael magyarországi nagykövete valamint Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója.

Yacov Hadas-Handelsman (jobbra) és Lehel László

Handelsman nagykövet a sajtótájékoztatón kifejezte Izrael állam köszönetét az Ökumenikus Segélyszervezetnek, hogy támogató közreműködésükkel lehetővé teszik a szállítmányok Ukrajnába juttatását.

Hozzátette, múlt hét pénteken landolt Magyarországon egy 12,5 tonnás gyógyszerszállítmány Izraelből, mely már úton van több a civil lakosságot ellátó ukrajnai kórházba.

A nagykövet hangsúlyozta: mivel a szükségletek a háború elhúzódásával egyre nőnek, ezért Izrael a jövőben még több segélyszállítmány eljuttatására készül, amiben számít a Segélyszervezet további együttműködésére.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp