Tel-Aviv központjában csapott le ismét az Izraelt sújtó legújabb terrorhullám

A két embert meggyilkoló elkövetőt az izraeli biztonsági erők hosszú üldözést követően megölték. Ezzel 13-ra nőtt az utóbbi időszakban történt terrortámadások halálos áldozatainak száma.

Két ember életét vesztette és többen megsebesültek csütörtök este a Tel-Aviv belvárosában történt terrortámadás során, amelyben egy palesztin merénylő tüzet nyitott a helyi bárokban szórakozó tömegre.

Tel-Aviv a támadást követően

Az Ichilov kórház szerint két ember meghalt és másik tíz sebesültet kezelnek. A katonai rádió értesülése szerint négyen súlyos, illetve életveszélyesen súlyos sebesülésekkel érkeztek, és négy embert sokkos állapota miatt szállítottak a kórházba.

A sebesültek húszas-harmincas éveikben járó fiatalok. Az első lövések a Dizengoff utcán található egyik bárban történtek. A merénylet két áldozata, a 27 éves Tomer Morad és Eitam Magini gyerekkori barátok voltak, és éppen egy baráti társasággal együtt a Dizengoff utcában lévő Ilka bárban tartózkodtak a támadás idején.

A magányos merénylőnek sikerült elszöknie. A kitört pánikban a menekülőkkel együtt futott, és pisztolyával lövéseket adott le a futó emberekre is.

A merénylőt végül az egész éjszaka tartó üldözést követően másnap reggel egy jaffai mecsetben találták meg az izraeli biztonsági erők, amelyek a palesztin Dzsenin városból érkező 28 éves terroristát a tűzpárbaj során megölték. Az izraeli belbiztonsági szolgálat, a Sin Bet szerint a támadónak nem volt világos kapcsolata terrorszervezetekkel, illetve nem volt bűnözőként nyilvántartva. A merénylő jól ismerhette a támadás helyszínét.

Naftali Bennett miniszterelnök helyzetértékelő tanácskozást hívott össze Beni Ganz védelmi miniszter, valamint Aviv Kochávi vezérkari főnök részvételével. A Hamász és több másik palesztin szervezet üdvözölte a merényletet.

Vasárnap rendkívüli ülést tartott Bennett vezetésével a biztonsági kabinet, ahol fokozott biztonsági készültséget rendeltek az elmúlt időszak merényletei és a ramadán, a muzulmán böjti hónap miatt, amikor általában megemelkedik a terrorakciók száma.

Az elmúlt két héten végrehajtott három terrormerényletben Beér-Seván, Haderán és Bné Brakban tizenegy ember vesztette életét. (MTI, Ynet, Times of Israel)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp