Halálra ítéltek egy izraeli nőt fél kiló kokain miatt az Arab Emírségekben

Fidaa Kiwan, akit 2021 márciusában tartóztattak le, de azt állítja, hogy nem az övé volt a drog.

A 43 éves Kiwan haifai lakos, aki állítólag egy palesztin ismerőse meghívására érkezett Dubaiba dolgozni egy éve. Nem sokkal később, 2021. március 17-én letartóztatták, miután a lakásában tartott házkutatás során kábítószert találtak nála – jelentette a Ynet híroldal. Azt állította, hogy a kábítószer nem az övé, és helyi ügyvédje várhatóan fellebbezni fog a döntés ellen.

Az ügyet ismerő tisztviselők azt mondták a The Times of Israelnek, hogy a fellebbezés alapján a büntetés hosszú börtönbüntetésre való csökkentésére számítanak.

Az Egyesült Arab Emirátusok híres a szigorú kábítószer-ellenes törvényeiről, a kábítószer-kereskedelemért elítéltekre halálbüntetés várhat. A halálos ítéleteket azonban sok esetben nem hajtják végre, és általában súlyos börtönbüntetéssé váltják át, írja a The Times of Israel.

Fidaa Kiwan

Az izraeli külügyminisztérium közölte, hogy „tudnak Kiwan ügyéről, kezelik az ügyet a konzuli szolgálaton és az emírségekbeli képviselőinken keresztül”.

Nem ez volt az első alkalom, hogy az Egyesült Arab Emírségek kemény büntetést rótt ki egy izraeli ellen kábítószerkereskedelem ügyében. 2021 októberében arról számoltak be, hogy egy 31 éves izraeli férfit, Halil Dasukit tartóztatták le Dubaiban, azzal a gyanúval, hogy másokkal együtt fél tonna kokaint csempészett be az Egyesült Arab Emírségekbe, majd onnan Izraelbe.

Izrael és az Egyesült Arab Emírségek 2020-ban normalizálták a kapcsolataikat, amikor aláírták az Egyesült Államok által közvetített Abraham-egyezményt Bahreinnel együtt. Az Egyesült Arab Emírségek azóta az izraeliek kedvelt turisztikai és üzleti célpontjává vált, és tízezrek látogatták meg az Emirátusokat.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp