Nyolcmilliárd forintot kap a kormánytól az EMIH egyeteme

Ezzel a következő öt évre biztosított a Milton Friedman Egyetem működése.

A keddi Magyar Közlönyben megjelent rendelet szerint csaknem nyolcmilliárd forintot folyósítanak a következő öt évben az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) tulajdonában álló Milton Friedman Egyetemnek, adta hírül a Népszava.

A Milton Friedman Egyetem már most kap csaknem 600 millió forint többletforrást, így az intézmény az idei évben összesen 1,1 milliárd forintból gazdálkodhat. A rendelet szerint 2023-ban 1,43; 2024-ben 1,77; 2025-ben 1,2; 2026-ban 1,2; 2027-ben pedig 1,3 milliárd forintnyi közpénzt juttatnak számukra.

Neves professzorokkal indul a Milton Friedman Egyetem judaisztika tanszéke – Kibic Magazin

Még az idén megkezdi működését a Milton Friedman Egyetem judaisztika tanszéke, mely az Ashkenazium nevet viseli. A tanszéket Michael Chighel professzor vezeti majd, aki a napokban bemutatta az Ashkenazium programját. A kétéves képzésen olyan témákban szerezhetnek nemzetközi diplomát az érdeklődők, mint a középkor jelentős rabbijainak munkái, a felvilágosodás mozgatórugói vagy a Wissenschaft des Judentums („zsidóságtudomány”) kora és eredményei, írja a neokohn.hu.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp