Izrael hadikórházat nyitott Ukrajnában

A lengyel határnál lévő 66 ágyas kórházban 65 izraeli orvos és nővér fog dolgozni.
A “Fényes Csillag” nevű kórház célja a lengyel határ közelében lévő menekültek megsegítése. Többek között sürgősségi osztályból, valamint férfiak, nők és gyermekek számára kialakított osztályokból áll.

A Tel-Aviv melletti Shiba Kórház bejelentette, hogy a hadikórház akár 150 beteget is elláthat egyszerre. A becslések szerint csaknem 5,9 millió euróba kerül a kórház felépítése és üzemeltetése április közepéig.

A WHO szerint az orosz háború kezdete óta legalább 62 egészségügyi intézményt támadtak meg Ukrajnában, írja az informed.hu. A genfi szóvivő szerint 15 ember meghalt és 37 megsebesült február 24 és március 18 között a WHO által ellenőrzött adatok szerint.

A WHO a kórházak, orvosi rendelők, gyógyszer- és anyagszállítás, raktárak, személyzet és betegek elleni támadásokra számít, és elítéli az ilyen támadásokat, amelyeket a nemzetközi jog tilt. Az orvosi segítséghez való hozzáférés emberi jog.

Izrael hagyományosan jó kapcsolatokat ápol Oroszországgal és Ukrajnával. Izrael függ Moszkva jóindulatától is, a Szíriával és Iránnal fennálló konfliktusai miatt. Médiaértesülések szerint Izrael ezért utasította el Ukrajna fegyverszállítási kérelmét.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp