Izraeli válogatott játékost igazolna a Ferencváros

A Maccabi Netanya 26 éves középpályásával erősítene a következő idényben a magyar bajnok.

Az FTC megkereste a Maccabi Netanya játékosa, Aviv Abraham képviselőjét azzal a szándékkal, hogy leigazolja a következő szezonra az izraeli válogatott futballistát, számolt be az izraeli Sport5 portál.

Aviv Abraham az izraeli válogatott mezében

Abraham, a netánjai csapat kapitánya ugyan rendelkezik szerződéssel a következő évadra is az izraeli klubnál, de Európában is szeretné kipróbálni magát, és az európai kupákban rendszeresen szereplő Ferencvárossal erre jó lehetősége is lenne. Az izraeli portál szerint a Fradinak elég magas a költségvetése ahhoz, kivásárolja a játékost a jelenlegi szerződéséből.

A Sport5 úgy értesült, hogy az FTC néhány hónapja kinevezett vezetőedzője, a korábban az orosz válogatottat irányító Sztanyiszlav Csercseszov is szeretné Abrahámot a csapatában látni. A tény, hogy az izraeli középpályás már kétszer pályára lépett a válogatott színeiben, csak még jobban felcsigázta a magyar bajnokcsapat érdeklődését.

Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke tavaly Jeruzsálemben az Antiszemitizmus Ellen Küzdő Globális Fórumon beszélt arról, hogy a Fradi a közelmúltban egyszer már egy izraeli válogatott játékos leigazolásán dolgozott, mivel úgy gondolták, hogy a legjobb kampány, ha olyan játékost tudnak hozni, aki szembemegy az ellenérzésekkel. Akkor az igazolás nem jött össze.

A 26 éves Aviv David Abraham az észak-izraeli Afulában született Etiópiából bevándorolt zsidók gyermekeként. A középpályás 2014 óta játszik a Maccabi Netanya felnőtt csapatában, az izraeli válogatottban tavaly novemberben a Feröer szigetek elleni mérkőzésen mutatkozott be.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp