Arab rendőr, jesiva-növendék és ukrán vendégmunkások a Bnei Brak-i merénylet áldozatai között

A tegnapi támadás öt áldozatával 11-re emelkedett az elmúlt hét terrorcselekményeiben meggyilkoltak száma.

Kedd este egy palesztin merénylő a Tel-Aviv szomszédságában lévő Bnei Brak város utcáin válogatás nélkül kezdte lőni az embereket. A Dzsenin mellől érkező 26 éves terrorista ámokfutásának öt halálos áldozata volt. Köztük Amir Khuri, egy 32 éves izraeli arab rendőr, aki a merénylővel történő tűzpárbaj során vesztette életét. A támadót végül a rendőrök megölték.

Amir Khuri, Avisaj Jehezkel és Jakov Salom

A merénylet áldozata lett két helyi lakos, a 36 éves Jakov Salom, aki az autójában igyekezett hazafelé négy gyermekéhez, illetve Avisaj Jehezkel, egy 29 éves jesiva-növendék, aki éppen két éves gyermekét tolta a babakocsiban, amikor a halálos lövés érte. Jehezkel a gyerekét próbálta védeni a támadás alatt.

Továbbá két ukrán vendégmunkás esett áldozatául a merényletnek, a 23 és 32 éves férfi egy helyi élelmiszerbolt előtt ült a merénylet idején. Mindketten már évek óta Izraelben éltek, egyiküknek izraeli felesége volt.

A tegnap merénylet volt egy héten belül a harmadik fegyveres támadás Izraelben, amelyek során 11 ember vesztette életét. Korábban Beer-Sevában ölt meg négy embert egy beduin merénylő, illetve egy másik terrorista két rendőrrel végzett Hedera városban. A két támadó az Iszlám Állam terrorszervezet szimpatizánsa volt. (Times of Israel, Haaretz)

Négy embert gyilkolt meg egy késes merénylő Izraelben – Kibic Magazin

Három nő és egy férfi az áldozata az Izrael déli részén található Beer-Sevában történt terrortámadásnak. A merénylőt fegyveres járókelők lelőtték. Kedd délután a dél-izraeli Beer-Seva város egyik bevásárlóközpontjának közelében négy embert megölt és többeket megsebesített egy késes támadó, írja a Ynet. A merénylő életét vesztette, miután arra járó fegyveres civilek lelőtték.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp