Fürdőköpenyben értesült a Dűne zeneszerzője arról, hogy Oscar-díjat kapott

A német zsidó Hans Zimmer édesanyja a második világháború kitörése előtt menekült el Németországból.

Hans Zimmer korábban olyan filmek zenéjét szerezte, mint a Gladiátor, A Sötét lovag vagy Az oroszlánkirály, amiért 1994-ben megkapta élete első Oscar-díját. A német zeneszerző akkor még a gálán vehette át a díjat, idén azonban a szervezők úgy döntöttek, hogy több más technikai elismeréssel együtt a legjobb filmzenének járó Oscart is felvételről jelentik be. Zimmert a Dűne filmzenéje komponálásáért jelölték a díjra.

Így viszont Zimmer nem utazott el az Oscar-gála helyszínére Los Angelesbe, hanem egy amszterdami hotelben tartózkodott éppen, amikor bejelentették, hogy a Dűne filmzenéje kapta meg az Oscar-díjat. Zimmer a Twitteren jelentkezett be hajnali kettőkor egy szál köntösben a hotel bárjából egy Oscar-utánzattal a kezében. „Hajnali két óra van Amszterdamban, és Zoë lányom felébreszt, hogy jöjjek a bárba. Wow!! – posztolta Zimmer.

Az 1957-ben Frankfurtban született Zimmer az 1999-es Berlini Filmfesztiválon beszélt zsidó származásáról, elmondta, hogy édesanyja 1939-ben Németországból Angliába menekült, és így élte túl a II. világháborút. Egy 2014-es interjúban pedig elárulta, hogy nehéz volt zsidónak lenni a háború utáni Németországban.

„Azt hiszem, a szüleim mindig óvakodtak attól, hogy elmondjam a szomszédoknak, hogy zsidók”

– emlékezett vissza a zeneszerző.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp