Hamarosan az izraeli Vaskupola védheti a német légteret is

Az ukrajnai háború és az Oroszország által jelentett fenyegetés miatt a német kormány egy rakétavédelmi pajzs felállítását tervezi Németország területe felett.

Ami elsősorban szóba jöhet: az izraeli Vaskupola rendszer.

Olaf Scholz kancellár és Eberhard Zorn vezérkari főnök e heti találkozóján, amelyen a Bundeswehr 100 milliárd eurós különalapjának felhasználásáról tárgyaltak, a Vaskupola beszerzése is téma volt – írja az euronews. Konkrétan az annak részét képező izraeli-amerikai Arrow 3 hiperszónikus antiballisztikus rakétarendszer beszerzéséről volt szó.

A lap szerint még nem született döntés, de a szociáldemokrata kormánypárt, az SPD támogatja a vásárlást. A költségvetési bizottság védelmi költségvetésért felelős főelőadója, Andreas Schwarz a német lapnak kijelentette: Jobban meg kell védenünk magunkat az Oroszországból érkező fenyegetéssel szemben. Ehhez gyorsan szükségünk van egy egész Németországra kiterjedő rakétavédelmi pajzsra. Hozzátette: “Az izraeli Arrow 3 rendszer jó megoldás”.

A rendszer biztonsági forrásokból származó információk szerint kétmilliárd euróba kerülne. És mivel a piacon elérhető, már 2025-ben üzemképes lehetne.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp