Mila Kunis és Ashton Kutcher már több mint 35 millió dollárt gyűjtött az ukrán menekültek megsegítésére

Az ukrajnai zsidó családba született színésznőnek és férjének Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is köszönetet mondott.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a múlt hét vasárnap beszélgetett Ashton Kutcher és Mila Kunis amerikai színészekkel, akik már több mint 35 millió dollárt gyűjtöttek az ukrán menekültek megsegítésének céljából, írja a Telex.

Mila Kunis: Még sosem voltam olyan büszke arra, hogy ukrán vagyok, mint ma – Kibic Magazin

Az Ukrajnában született amerikai-zsidó színésznő és férje, Ashton Kutcher hárommillió dollárt adományozott az ukrajnai menekültek megsegítésére. Mila Kunis 1983-ben született a mai Ukrajna területén található Csernovicban, családjával 1991-ben költöztek az Egyesült Államokba. A színésznő most férjével, a szintén színész Ashton Kutcherrel közösen osztott meg egy videóüzenetet, amelyben az oroszok által megtámadott ország támogatását kérik.

Kunis ukrajnai zsidó származású, Csernyivciben született, de a családja 1991-ben az Egyesült Államokba költözött. Férjével, Ashton Kutcherrel az orosz invázió megkezdése után indították el a Stand With Ukraine elnevezésű adománygyűjtési akciót, amivel eddig valamivel több mint 35 millió dollárnyi segélyt gyűjtöttek össze. Ebből három milliót ők maguk raktak bele.

A közösségi adomány a Flexport nevű logisztikai cégnek és az Airbnb-nek küldik tovább, hogy a két cég Lengyelországban és Romániában segíteni tudja az ukrán menekülteket. Zelenszkij a beszélgetésről szóló poszthoz azt írta, hogy Kutcher és Kunis az első között voltak, akik reagáltak a háborúra.

„Hálás vagyok a segítségükért. Lenyűgöz az elhivatottságuk. Az egész világot inspirálják”

– írta az ukrán elnök.

Kunis az adománygyűjtéshez készült videóban arról beszélt mindig is amerikainak tartotta magát, de még sosem volt olyan büszke arra, hogy ukrán, mint most.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp