Visszavonul Izrael első és egyetlen női olimpiai bajnoka

A 22 éves Linoj Asram az egyetlen, nem egy volt szovjet államból érkező tornász, aki aranyérmet tudott nyerni olimpián ritmikus sportgimnasztikában.

Linoj Asram a Ynet tudósítása szerint egy április elejére tervezett sajtótájékoztatón fogja bejelenteni, hogy abbahagyja a versenyzést. A tokiói olimpia aranyérmese feltehetőleg ezen az eseményen fog beszélni döntésének okáról.

Linoj Asram (Fotó: Hodeimontejo / Wikimedia Commons)

A 22 éves Linoj Asram idén Tokióban az első olimpiáján nyert aranyérmet a ritmikus gimnasztika egyéni összetett versenyében. Asram az utóbbi években a világ élvonalába tartozott ebben a sportágban, többször nyert Európa-bajnokságot, illetve több világbajnoki ezüst- és bronzérmet szerzett.

A Rison Lecion városából származó tornász karrierje során összesen 123 érmet szerzett. Asram tavaly novemberben Budapesten járt, ahol workshopot és bemutatót tartott.

Miután a kiderült, hogy Asram visszavonul, az Izraeli Torna Szövetség edzői állást ajánlott neki a nemzeti válogatottnál. Azt viszont egyelőre nem tudni, hogy mik minden idők egyik legsikeresebb izraeli sportolójának a tervei a visszavonulást követően.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp