Izrael ellen fociztak a magyarok Győrben

A magyarok nem igazán találták a kapuhoz vezető utat, a beszámolók szerint.

A magyar U19-es labdarúgó-válogatott Izrael korosztályos csapatával játszott az ETO Parkban az Európa-bajnoki selejtezősorozat elitkörében.

„Optimista vagyok, rendkívül motiváltan készülnek a fiatalok a rájuk váró három mérkőzésre” – mondta Tímár Krisztián, az U19-es válogatott 42 éves szövetségi edzője a meccs előtt.

Ehhez képest a szerda esti mérkőzés első félidejében inkább az ellenfél futballozott mezőnyfölényben, a magyar együttes nem lelte a kapuhoz vezető utat, írja a Nemzeti Sport.

„Ütközzetek a középpályán” – mondta a technikai zóna szélén álldogáló Tímár Krisztián, a szövetségi edző emellett az üres szélsők elmaradt megjátszását és a forgatások hiányát is többször számon kérte játékosain, ám a piros mezes labdarúgók nem találták a ritmust.

Különösen a labdaszerzések utáni gyors kontratámadásoknál mutatkozott különbség, az izraeliek olykor néhány húzásból eljutottak a kapu elé, míg a magyar ellentámadások kevesebb veszélyt hordoztak magukban. Az első félidő végén pedig – miután az izraeliek sokadik alkalommal bontották meg a magyar védelem jobb oldalát – Senkó Zsombor védése is kellett, hogy gól nélküli döntetlennel vonuljanak szünetre a csapatok.

A fordulás utáni percekben egyre inkább érett a vendégek vezető gólja, ám mivel a magyarok addigi legjobbja egy közeli lövésnél jól zárta a rövid sarkot, az izraeli mezőnyfölény ellenére nem született gól. Végül 0-0 eredménnyel zárult a mérkőzés.

Még nem tudni, melyik együttesnek hiányzik majd jobban az itt elveszített két pont, ugyanis a 4 versenyző csapat (Skócia, Törökország, Izrael és Magyarország) közül csak egy jut tovább a következő fordulóba.

A magyar válogatott legközelebb szombaton, Skócia ellen lép pályára.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp