Az ukrán főrabbi a magyar zsidó szervezetek menekülteknek nyújtott segítségét méltatta

Jákov Dov Bleich köszönetet mondott minden magyar zsidónak és magyar zsidó szervezetnek azért, hogy az első perctől kezdve segítik az oroszok által lerohant országból menekülni kénytelen embereket.

Jákov Dov Bleich, Ukrajna főrabbija tegnap látogatást tett Heisler Andrásnál, a Mazsihisz elnökénél a Szövetség budapesti székházában, számolt be a találkozóról a mazsihisz.hu. A főrabbi összefoglaló képet adott Heisler Andrásnak arról, hogy Ukrajnában, és azon belül Kijevben miképpen segítik a bajba jutott zsidók.

Jákov Dov Bleich rabbi és Heisler András (Fotó: Mazsihisz)

A beszélgetés második felében Bleich rabbi méltatta a magyar zsidó közösség összefogását a rászorult ukrán zsidók megsegítésében, illetve köszönetet mondott minden magyar zsidónak és magyar zsidó szervezetnek azért, hogy az első perctől kezdve segítik az oroszok által lerohant országból menekülni kénytelen embereket.

Ukrajna főrabbija külön kiemelte a Mazsihisz és partnereinek munkáját, mondván: nagy biztonságot jelent menekülő honfitársai számára, hogy mind a magyar-ukrán határon, mind a budapesti vasúti pályaudvarokon jelen van a Mazsihisz segítő csapata.

Heisler András a találkozó kapcsán elmondta: a Mazsihisznek a szervezeten belül fontos erőt merítenie abból, hogy a Szövetség megítélése nemzetközi szinten rendkívül pozitív, amit a mostani látogatásával maga Jákov Dov Bleich is megerősített. Hozzátette: a mostani válságos helyzetben nyújtott munka is annak a bizonyítéka, hogy a Mazsihisznek hinnie kell önmagában, hiszen képes nemzetközi szinten is elismerhető segítséget és támogatást nyújtani zsidók és nem zsidók számára a legnagyobb szükség idején.

A zsidó szervezetek összehangolt segítségnyújtásáról korábban a Keleti pályaudvaron készült riportunkban írtunk:

Mindenkinek segítenek a Keleti pályaudvaron lévő zsidó önkéntesek – Kibic Magazin

A hazai zsidó szervezetek együttműködve próbálnak segíteni az Ukrajnából érkező menekülteken. Helyszíni riport a Keleti pályaudvarról. – üdvözli egy fiatal nő a zsidó szervezetek által felállított információs pult mellett álldogáló önkénteseket. Vizet szeretne kérni, tudatja orosz nyelven a kihelyezett palackokra mutogatva, majd szintén oroszul megköszönve távozik.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp