Az izraeli mentőszolgálat páncélos mentőket küld Ukrajnába

A golyóálló mentőautók a szomszédos Lengyelországból fognak behajtani Ukrajnába, és támadás esetén is működni fognak.

A Magen David Adom (MDA) izraeli nemzeti mentőszolgálat négy páncélozott mentőautót küld a háború sújtotta Ukrajnába, hogy segítsenek a sebesültek ellátásában és evakuálásában.

A négy golyóálló mentőautó korábban az MDA-t szolgálta Izraelben háborúk és más konfliktusok idején. Most a Lufthansa Lengyelországba szállították őket teherszállító repülőgépével, onnan a szomszédos Ukrajnába telepítik őket evakuálási műveletekre.

“Ezeknek a mentőknek a segítségével Ukrajnában az egészségügyi csapatok civil életeket menthetnek meg, még tűz alatt is” – mondta Eli Bin, az MDA főigazgatója.

Az MDA oroszul és ukránul beszélő mentősöket is küld Moldovába, hogy segítsék a sérült és beteg ukránokat a határon. Izraelben egy humanitárius segélyvonal működik, ahol oroszul és ukránul beszélők segítenek az országba érkezett ukrán menekülteknek megtalálni az eltűnt hozzátartozókat, tájékozódni a szociális és kormányzati szerveknél a szükséges szolgáltatásokért, írja az IsraelHayom.

„Mindent megteszünk azért, hogy enyhítsük az otthonaiktól és családjuktól elszakított menekültek traumáját” – mondja Bin. „Reméljük, hogy újra egyesíthetjük őket szeretteikkel, és némi vigaszt és biztonságot nyújtunk a számukra.”

A járművek Ukrajnába juttatását a Külügyminisztérium, az ukrajnai izraeli nagykövetség, a Zsidó Ügynökség, a DHL, a Légiközlekedési Hatóság, valamint a Magen David Adom amerikai barátai és egy dél-koreai keresztény szervezet adományai tették lehetővé.

Mióta harcok törtek ki Ukrajnában, több izraeli segélyszervezet és vállalat küldött sürgősségi személyzetet és felszerelést az országba, és segített evakuálni a rászorulókat.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp