Kiverte az áldozata fogait Müller Péter Sziámi

A bántalmazási ügyben 13 évig kellett várni a kártérítésre. Sziámit a magyar alternatív kultúra egyik meghatározó egyéniségeként tartják számon, sokan a művész-zseni tipikus megtestesítőjét látták benne.

A zenész még 2009-ben ütött meg ököllel súlyosan egy nőt egy szórakozóhelyen, akivel addigra már megszakadt a kapcsolatuk, írja a Blikk. Egy korábbi konfliktusuk miatt vita alakult ki kettejük között. A nő szerette volna megmutatni Sziáminak azokat az írásait, amelyek korábbi kapcsolatukról és a szakításukról szóltak. A papírokat a zenész ledobta, majd ököllel állcsúcson ütötte őt. A sokk hatása alatt álló nőhöz sem mentőt sem rendőrt nem hívtak, sőt, az akkor készült biztonsági kamerafelvételek sem kerültek elő.

A nő súlyos sérüléseket szenvedett az ütés miatt, három fogából is letörtek darabok, az álla felszakadt, elharapta a nyelvét, agyrázkódása lett, megrándult a nyaka, valamint úgynevezett torticollis alakult ki nála, melynek következtében nem tudta egyenesen tartani a nyakát és a fejét. A mai napig pszichológushoz jár, nyaki sérülése azóta is rendszeres speciális kezelést igényel.

A bántalmazást követő napokban Sziámi felhívta a nőt, de nem kért tőle bocsánatot. Az ügy majdnem 10 évig húzódott, és csak 2018-ban született döntés, ahol a bíróság igazat adott a nő követelésének, de először Sziámi csak megrovást kapott a tetteiért. 2021-ben ítélték meg a kártérítést, amely még a 1,5 forintot sem érte el. Sziámi a mai napig nem kért bocsánatot a nőtől a Blikk szerint.

– Ügyfelem keményen harcolt az igazáért, s nem adta fel a küzdelmet. A büntető bíróság eljárásának közel tíz évig tartó elhúzódása szerintem indokolatlan volt. Bár a pénzösszeget a pervesztessé vált bántalmazó átutalta, a bocsánatkérő nyilatkozatot nem határidőben küldte, nem beszélve arról, hogy abban nem szerepelt az, hogy a bántalmazás miatti jogsérelmek okán fejezi ki a sajnálkozását. Pedig ügyfelemnek kijárt a méltó bocsánatkérés azért, amit vele tettek, valamint amiért közel 13 évig harcolt az igazáért – nyilatkozta dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd a Blikknek.

Az áldozat szerint a története túlmutat egy ökölcsapáson. „Ez a kisember küzdelme egy szerteágazó kapcsolatrendszerrel rendelkező elkövetővel szemben.”

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp