Zsidó közösségi platform indult az ukrajnai menekültek segítésére

A Jews for Ukraine elnevezésű platform célja, hogy összehangolja az Ukrajnából menekült zsidók és nem zsidók számára felajánlott segítségeket, információt nyújtson és elirányítson mindenkit a számára megfelelő szervezethez, segítséghez.

A Jews for Ukraine (Zsidók Ukrajnáért) platform zsidó közösségi civil szervezetek, felekezetek, valamint közösségi tagok együttműködésének eredményeként jött létre az Ukrajnát sújtó orosz agresszió alatt, olvasható a nyitóoldalon, ahol két lehetőség között választhat a látogató: vagy segítséget keres, vagy pedig segíteni szeretne.

Az előbbi menüpont alatt két nyelven, magyarul és ukránul lehet információt találni arra vonatkozóan, hogy kaphat valaki segítséget, ha élelmiszerre, gyógyszerre, szállásra, illetve fuvarra van szüksége. Vagy esetleg alijázni szeretne. A második menüpont pedig azoknak szól, akik valamilyen módon segíteni szeretnének. A platform eligazít abban is, hogy milyen lehetőségek vannak a segítségnyújtásra.

A Jews for Ukraine zsidó közösségi krízisplatformot a JCC Budapest – Bálint Ház, a MAZS Alapítvány, a Szarvasi Nemzetközi Zsidó Ifjúsági Tábor, a Mozaik Zsidó Közösségi Hub, valamint a világ legnagyobb zsidó segélyszervezetének helyi szervezete, a JDC Magyarország Alapítvány hívta életre. Partnerként közreműködik a Mazsihisz, a BZSH, az EMIH, a Manora Egyesület, illetve a zsidó közösségi civil szervezetek.

A menekültválság ideje alatt a Jews for Ukraine platform egy kattintással a Kibic Magazin oldaláról is elérhető lesz:

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp