Kásler Miklós ezen a nemzeti ünnepen sem felejtett el kitüntetni egy antiszemitát

Az emberi erőforrások minisztere ezúttal annak a Franka Tibornak adományozott állami elismerést, aki korábban arról beszélt, hogy a „zsidó holokausztnak a fele sem igaz”.

Kásler miniszternél lassan hagyománnyá válik, hogy nemzeti ünnepek alkalmával olyan személyeket tüntet ki, akik korábban magas szinten űzték a zsidózást. A Mazsihisz annak idején külön közleményben tiltakozott, amikor 2019-ben, március 15-én Döbrentei Kornél és Takaró Mihály is állami kitüntetést kapott. Ezután 2020. augusztus 20-án Raffay Ernő történészt találta elismerésre méltónak a miniszter. Tavaly pedig – szintén augusztus 20-án – az áltudományokat az antiszemitizmussal vegyítő Gyárfás Ágnesnek adományozott kitüntetést Kásler.

Franka Tibor átveszi a Táncsics Mihály-díjat Kásler Miklóstól, az emberi erőforrások miniszterétől (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Hogy idén se szakadjon meg ez a hagyomány, ezért Kásler Miklós Táncsics Mihály-díjban részesítette Franka Tibor írót, újságírót, aki korábban a MIÉP és a korai Jobbik tagja is volt. A 444 gyűjtése szerint Franka 2001-ben egy fórumon arról beszélt, hogy

„A Magyar Hírlapot, ahol főmunkatárs voltam, 1989-ben megvette egy úr, Maxwell, akire elég volt ránézni, és az ember zsebében összegyűrődött a zsebkendő. Ezeknek csöpög az orruk, a fülük lejjebb van, mint az orrcimpájuk és csámpásak. Nagyon meg lehet ismerni. Amikor voltam a Szentföldön, én mindjárt tudtam mindent. Gondolom, mi magyarok nem ilyenek vagyunk… Akkor azt mondta: itt valaki nincs itthon, és kiléptem a Magyar Hírlaptól.”

Fodor Gábor 2009-ben, még SZDSZ-es képviselőként azért tiltakozott, mert Franka a Jobbik tagtoborzóján úgy fogalmazott:

„Tudjuk, hogy a zsidó holokausztnak a fele sem igaz, tudjuk, hogy a cigány holokausztnak a felének a fele sem igaz”.

Franka egyik könyvét így promotálta:

„Szájkosár. Így »becézik« azt a törvényt, amely garantálja a holokauszt tagadásának és a gyűlöletbeszédnek a büntethetőségét. Több Európaiuniós tagállam után Magyarországon is hasonló szankciókra számíthatunk. Ha bekövetkezik és ránk húzzák a szájkosarat, attól a naptól kezdve törvény biztosítja a nemzethamisítást, azok börtönbe zárását, akik vitatni merik némely kisebbség, csoport vagy vallás szerepét, vagy történelmi esemény körülményeit.”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp