Három pályaudvaron nyitott infópontot az ukrajnai menekültek segítésére a Mazsihisz

Az információs pultoknál a menekülők felvilágosítást és segítséget kaphatnak, ha szállásra, étkezésre van szükségük, vagy a későbbiekben alijázni szeretnének.

„A Mazsihisz a Szochnut-tal, a JCC Bálint Házzal, a JDC-vel, a Zsidó Világkongresszussal és Izrael Állam Nagykövetségével közösen segíti az ukrajnai háború elől menekülő hittestvéreinket” – olvasható a szervezet Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben.

 

A poszt szerint a Mazsihisz munkatársai jelen vannak az ukrán-magyar határátkelőknél, ahol útbaigazítják a segítséget kérőket. Infópontjaiknál a menekülők felvilágosítást és segítséget kaphatnak, ha szállásra, étkezésre van szükségük, vagy a későbbiekben alijázni szeretnének.

A Mazsihisz honlapján arról is olvasható információ, hogy hétfőtől egy külön információs pont működik a záhonyi határátkelő állomás magyar oldalán, és a szervezet egy kisbuszt is üzemeltet majd azzal a céllal, hogy a menekülők szállítását hatékonyabban lehessen megoldani.

Emellett a Mazsihisz krízisvonalán továbbra is 12 önkéntes várja a segítséget kérők hívását, és további öten dolgoznak az operatív törzsben a munka koordinálásában és összehangolásában. Az önkéntesek jelen vannak a határon, továbbá Debrecenben és Nyíregyházán is.

Krízisvonal ukrajnai menekülteknek – Kibic Magazin

A Mazsihisz a JCC Budapest – Bálint Házzal közösen vallási, etnikai hovatartozástól függetlenül segítséget nyújt az Ukrajnából menekülteknek. A Mazsihisz is szomorúan és aggódva figyeli az Ukrajna elleni hadműveleteket. Mint azt korábbi közleményükben is írták, együttéreznek Ukrajna polgáraival, a kárpátaljai magyarsággal, az ott lakó zsidó barátaikkal.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp