90 árva gyerek érkezett Ukrajnából Izraelbe

Az El Al szerint a járat része annak a különleges akciónak, amelynek keretében 300 zsidót próbálnak kimenteni az ukrajnai harcokból.

150 gyerek és felnőtt, köztük körülbelül 90 gyermekotthonból kimentett gyermek érkezett az északnyugat-ukrajnai Zsitomir zsidó közösségéből Izraelbe vasárnap délben, közölte a Ynet hírportál.

A repülőgépet és utasait Naftali Bennett miniszterelnök és felesége, Gilát fogadta ünnepélyes keretek között, más magas rangú kormánytisztviselőkkel együtt.

Múlt vasárnap összesen mintegy 400 új bevándorló érkezett Izraelbe az ujkelet.live szerint, és további százak érkezése várható ezen a héten.

Az El Al szerint a járat része annak a különleges akciónak, amelynek keretében 300 zsidót próbálnak kimenteni az ukrajnai harcokból.

A légitársaság gondoskodott arról, hogy a fedélzeten ukránul beszélő személyzet legyen. Az árvák egy részének családtagjai még mindig harci területeken tartózkodnak.

Naftali Bennett a következőket írta a Twitteren a

,,A zsitomiri gyermekotthonból 90 gyermek landolt Izraelben. Izgatottan fogadtam őket, és azt mondtam nekik – most már biztonságban vagytok, biztonságban partot értetek. Ahogy Gilat mellett álltam a Ben Gurion repülőtéren, néztem a gyerekeket, ahogy belépnek a kapun, és láttam a szemükben, milyen nehézségeken mentek keresztül.”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp