Izraeli diplomaták segítségével született meg egy kisbaba az ukrán-magyar határon

Nem mindennapi esemény történt a határon!

Csütörtök délután érkezett a hír a nagykövetség Facebook oldalán, hogy megszületett egy kisbaba az ukrán magyar határon.

„Újszülött a határon! Izraeli diplomaták segítették világra az ukrán-magyar határon. Mazal Tov!” – írták.

A szöveg melletti képeken az újszülött és az anyukája is látható.

Ukrajnából az orosz támadás kezdete óta több ezer zsidó menekült már el, elsősorban Lengyelország, Románia, Moldova és Magyarország irányába.

A magyar zsidó szervezetek és civilek is bekapcsolódtak a menekültek megsegítésébe.

A Mazsihisz többek között krízisvonalat indított a menekülteknek, az EMIH is támogatásáról biztosította az ukrajnai zsidó közösséget. A Zsidó Közösségi Fórum Szövetségbe tartozó zsidó civil szervezetek próbálják összehangolni a tevékenységüket annak érdekében, hogy minél hatékonyabban tudjanak segíteni a rászorulóknak.

A debreceni és a nyíregyházi zsidó hitközségek szálláshelyekkel, adománygyűjtésekkel és jótékonysági koncerttel is segítik a hazájukból menekülni kényszerült embereken.

Kapcsolódó cikkünk:

Krízisvonal ukrajnai menekülteknek – Kibic Magazin

A Mazsihisz a JCC Budapest – Bálint Házzal közösen vallási, etnikai hovatartozástól függetlenül segítséget nyújt az Ukrajnából menekülteknek. A Mazsihisz is szomorúan és aggódva figyeli az Ukrajna elleni hadműveleteket. Mint azt korábbi közleményükben is írták, együttéreznek Ukrajna polgáraival, a kárpátaljai magyarsággal, az ott lakó zsidó barátaikkal.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp