Zelenszkij segítséget kér a világ összes zsidójától

Az ukrán elnök szerdán támogatásra szólította a zsidókat, miközben azzal vádolta Oroszországot, hogy „el akarja törölni” az ukránokat, országukat és történelmüket.

„Most a világ összes zsidójához szólok. Nem látjátok, mi történik? Ezért fontos nagyon, hogy zsidók milliói szerte a világon ne maradjanak most csendben” – mondta Zelenszkij, aki maga is zsidó, írja az ujkelet.live.

„A nácizmus hallgatásban születik. Szóval kiabáljatok a civilek meggyilkolása miatt. Kiabáljatok az ukránok meggyilkolása miatt.”

Az ukrán vezető videóbeszédében azt mondta, hogy a babij jari holokauszt-mészárlás helyszínén célpontot talált keddi rakétacsapás azt mutatja, hogy ,,Sokak számára Oroszországban a mi Kijevünk teljesen idegennek számít”.

Az ukrán hatóságok szerint magában a támadásban öten vesztették életüket kedden.

,,Nem tudnak semmit fővárosunkról. A történelmünkről. De parancsuk van a történelmünk eltörlésére” – mondta Vlagyimir Putyin elnök inváziós csapatáról.

Kapcsolódó cikkünk:

Orosz rakétatalálat érte Ukrajna legfőbb holokauszt emlékművét Babij Jarnál – Kibic Magazin

„Az orosz agresszió legfrissebb bizonyítéka Putyint a valódi színeiben mutatja be.”, mondta a brit Holokauszt Emlékalap társelnöke. A holokauszt legnagyobb kijevi emlékművét egy orosz rakéta találta el kedden, miközben felerősödtek az ukrán főváros elleni támadások. A rakéta a Babij Jar emlékparkban landolt, ahol tízezrével lőttek le a zsidókat a második világháború idején.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp