Korda Györgyék ukrán menekülteket fogadnak be

Nem bírják tétlenül nézni a hontalanná váló embereket.

Nem bírják tétlenül nézni a hontalanná váló menekülteket, így eldöntötték, egy-egy üres szobájukba befogadnak rászoruló családokat.

„Ebben a drámai helyzetben, egyet tehetünk: összefogunk. Erre most Magyarország nagyon jó példa. Senki, így mi sem számítottunk arra, hogy még életünkben ennyire közeli lesz egy háborús szituáció. Most mégis itt van, de mi Klárikámmal optimisták vagyunk. Bízunk az emberekben, akárhonnan jön, vagy éppen menekül”, mondta Korda György a Borsnak.

Éppen ezért a szállodájukban, a Villa Kordában ajánlanak fel lakhatást, illetve ruhákat is. Ugyan általában állandó bérlőik vannak, mindig lehet találni üresebb időszakot is.

„Amíg helyünk van, jöhetnek hozzánk”, mondta Korda György, aki elmesélte, hogy már megkeresték őket magyarországi érdekeltségű ukrán cégek, akik dolgozói számára kerestek szálláshelyet.

„Szörnyű, hogy Kijevet ilyen támadás érte, és földönfutóvá váltak egész családok. Emlékszem, rengeteg csodás koncertünk volt abban a gyönyörű városban, és belegondolni is borzalmas, hogy mindent hátra hagyva, emberek százezrei menekülni kényszerülnek. Ezért gondoltuk, hogy míg helyünk van, jöhetnek hozzánk, befogadjuk őket – mondta a 84 éves sztár, aki hozzá tette, hogy nem is magáért aggódik, hanem a fiatalokért.

Kapcsolódó cikkünk:

Korda György: 1945 februárjában egyetlen másodpercen múlott az életem – Kibic Magazin

Az énekes egy interjúban beszélt arról, hogyan élte túl a holokausztot, miért változtatta meg a nevét Kleinről Kordára, és miért imádta Csurka Istvánt. Korda Györggyel a 24.hu készített nagyinterjút, amelyben az énekes elmesélte, hogy 1945 februárjában Budapesten az ostrom idején egy német tiszt fel akarta terelni egy teherautóra, amelyen már több gyerek is tartózkodott.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp