Tórával a kezében bírálja az orosz bombázások csendes cinkosait az ukrán főrabbi

„Soha, még a legrosszabb rémálmomban sem gondoltam volna, hogy Oroszországból érkező bombáktól halhatok meg” – mondta az Oroszországban született rabbi.

Mose Azman ukrán főrabbi videóüzenetben bírálta az orosz népet, különösen az orosz zsidókat, amiért tétlenül nézik, ahogy Moszkva Ukrajnát ostromolja.

„Ne feledjétek, hogy aki nem törődik, és aki csendben beleegyezik, az bűnrészes egy bűncselekményben. Egy háborús bűntettben! Egy emberiség elleni bűntettben!”

– fakadt ki a szentpétervári születésű Azman rabbi az orosz nyelven elmondott videóüzenetben.

„Soha, még a legrosszabb rémálmomban sem gondoltam, hogy Oroszországból érkező bombáktól halhatok meg. Onnan, ahol születtem. Onnan, ahol iskolába jártam. A hely, ahol sok barátom van… akik hallgatnak. Az emberek a világ minden tájáról telefonálnak. A világ minden tájáról. Zsidók és nem zsidók. Még arabok is hívnak Izraelből és támogatnak”

– mondta a rabbi.

A videóban Azman azzal vádolja az orosz hadsereget, hogy válogatás nélkül bombázza Ukrajnát Grad rakéta-sorozatvetőkkel, szemben azzal, ahogy az izraeli hadsereg nagy pontosságú, precíziós rakétákat használ a terroristák megölésére, „hogy – Isten ments ne bántsák a békés lakosságot”.

„Itt? Nézd! Nézd meg a videókat. Lehet, hogy ezt nem mutatják meg neked. Grad rakétákkal lőnek. A Grad nem egy nagy pontosságú fegyver. Gradok, tankok, ballisztikus rakéták, repülőgépek. Mi folyik itt? Háború. Háború! Háború!

– üzente a rabbi.

Egy tóratekercset tartva kezében Azman azt mondja, hogy átkozza azokat, akik csendes cinkosai ennek a szörnyű bűnténynek. „A szent Tóra mellett állok. Ezt a Tórát a Mindenható adta nekünk. És én a Tórára mondom nektek” – zárul a videó. (Times of Israel)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp