Tévedésből lőtték le az ukrajnai háború izraeli áldozatát

Roman Brodszkijt csecsennek nézték egy ukrán ellenőrző pontnál felügyelő fegyveresek.

Egy ukrajnai közúti ellenőrző pontnál tévedésből lelőtték a 42 éves izraeli Roman Brodszkij lemezlovast, aki egy autóban a moldovai határ felé tartott, hogy onnan Izraelbe utazzon.

Roman Brodszkij

Brodszkij az elmúlt években Ukrajnában élt, ahol Roman B néven dolgozott DJ-ként. Autója egy konvojjal tartott Moldovába, a járműben Brodszkij mellett ukrán barátnője és egy biztonsági őr tartózkodott.

A sajtójelentés szerint egy ellenőrző pontnál – Bila Cerkava városban, Kijevtől 84 kilométerre délre – az ott tartózkodó fegyveresek csecsennek vélték, és tévedésből lőtték le. Az eset szemtanúja volt a konvoj másik járművében utazó, Vadim nevű barátja, akinek még nem sikerült kijutnia Ukrajnából.

„Úgy érezzük, eljött hozzánk a halál. Ma négyszer éreztük, és a feleségem terhes. Sokan vagyunk itt, akik nem tudjuk, mit tegyünk. Azt mondják, menjünk el egy 150 kilométerre lévő szállodába, de veszélyesnek tartanak és lelőnek mindenkit, aki kimerészkedik, vagy az oroszok, vagy az ukránok” – nyilatkozta Vadim a Ynet-nek

Brodszkij izraeli állampolgár felesége és két, 6 és 3 éves gyermeke biztonságos helyen Ukrajnában maradt.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp