A Bét Orim reform zsidó hitközség is támogatja Iványi Gáborékat

“Nagyra becsüljük Iványi Gábor lelkész és munkatársai sok évtizedes erőfeszítéseit”, írják közleményükben.

Az együttérzés ereje: Iványi Gáborról és közösségéről címmel tett közzé a Bét Orim közleményt azzal kapcsolatban, hogy hétfőn 30 NAV-os szállta meg az Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai épületét.
“A Dankó utcában tegnap történtek kapcsán fontosnak tartjuk elmondani, hogy nagyra becsüljük Iványi Gábor lelkész és munkatársai sok évtizedes erőfeszítéseit, ahogy a Tóra, közös kinyilatkoztatásunk szellemében gyámolítani próbálják az özvegyet, az árvát és a jövevényt, mindazokat, akik gondoskodásra és védelemre szorulnak”, írja a Bét Orim közleményében.
A zsidó közösség fontosnak tartja, hogy még a látszata se merüljön fel bárminemű hatósági önkénynek, a jog részrehajló használatának.
“Reméljük, hogy a helyzet minél előbb rendeződik, megállapodás születik, az Iványi Gábor lelkész által vezetett Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséghez kötődő intézmények hozzájutnak az őket megillető állami forrásokhoz és rendezni tudják hátralékaikat”, folytatják.
Korábban a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség is kiállt Iványi Gáborék mellett

Kiáll Iványi Gábor mellett a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség – Kibic Magazin

A Szim Salom kiállása azután született meg, hogy hétfőn reggel fegyveres adóellenőrök lepték el Iványi Gábor civil egyesületének józsefvárosi épületeit. „A Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség szolidaritásáról és támogatásáról biztosítja az Oltalom Karitatív Egyesületet, a Wesley János Lelkészképző Főiskolát és barátunkat, Dr. Iványi Gábort” – olvasható a hitközség Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp