Kiáll Iványi Gábor mellett a Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség

A Szim Salom kiállása azután született meg, hogy hétfőn reggel fegyveres adóellenőrök lepték el Iványi Gábor civil egyesületének józsefvárosi épületeit.

„A Szim Salom Progresszív Zsidó Hitközség szolidaritásáról és támogatásáról biztosítja az Oltalom Karitatív Egyesületet, a Wesley János Lelkészképző Főiskolát és barátunkat, Dr. Iványi Gábort”

– olvasható a hitközség Facebook-oldalán közzétett bejegyzésben.

A posztból az is kiderül, hogy Árvai Péter, a Szim Salom alelnöke „személyesen is képviselte nemcsak mindazon emberi értékeket, amelyek összekötnek bennünket, de személyes tiszteletünket és szeretetünket Iványi Gábor barátunk iránt is”.

A Szim Salom kiállása azután született meg, hogy hétfőn reggel fegyveres adóellenőrök lepték el Iványi Gábor civil egyesületének józsefvárosi épületeit. A hajléktalanmentő szervezetet és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget (MET) vezető Iványi Gábor szerint „nyilvánvalóan politikai üzenetről van szó”. Iványi több mint negyven éve jegyeztette be a MET-et, egyházi státuszukat azonban 2012-ben elvonta a kormány, amit azóta sem hajlandóak rendezni.

Az elmúlt tíz évben komoly tartozásokat halmozott fel a MET a közművek felé, tavaly februárban pedig a szervezet egyes intézményeire összesen több mint 246 millió forintos bírságot szabott ki a NAV. Iványi évek óta, következetesen azt mondja, hogy azért nem tudják kifizetni a tartozásaikat, mert ők sem kapják meg a magyar államtól a nekik járó, több mint 12 milliárd forintnyi támogatásokat.

Az adóhivatal arról tájékoztatta az MTI-t, hogy azért tartott házkutatást az Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai székházában, mert a szervezet a gyanú szerint a dolgozóktól 2015 és 2019 között rendszeresen levonta a járulékot, de azt nem fizette be. Az egyesület évek óta törvénytelenül járt el, és ezzel nemcsak a költségvetést, de a saját alkalmazottait is megkárosította. A gyanú szerint csaknem 1300 alkalmazott után összességében hárommilliárd forint járulékot nem fizettek meg.

Költségvetési csalással vádolják Iványi Gábor egyesületét – Kibic Magazin

„Itt nincs költségvetési csalás, ha van ilyen, akkor azt a Miniszterelnökségen tessék keresni”, mondta Iványi Gábor, miután hétfő reggel a NAV 30 munkatársa szállta meg az Oltalom Karitatív Egyesület Dankó utcai központját házkutatási paranccsal.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp