Arab fiataloknak nyitnak LMBTQ menedékhelyet Izraelben

„Ezeket az embereket kidobták a saját otthonaikból, és szexuálisan, fizikailag és verbálisan is bántalmazták őket. A cél az, hogy egy komfortos helyet biztosítsunk nekik, ahol alhatnak, ételt kapnak, és gondoskodnak róluk”, mondta a döntéssel kapcsolatban a Kneszet képviselője.

Menedékházat nyitnak az arab-izraeli LMBTQ fiataloknak 6 hónapon belül, ahol az anyanyelvükön tudnak segítséget kérni szakemberektől. A tervek szerint tovább két központ nyílik majd Haifán azoknak a felnőtt arab LMBTQ-embereknek, akik a legnagyobb veszélyben vannak a saját környezetükben.

A Kneszet azzal is indokolta a döntést, hogy szeretnék megelőzni a 2019-eshez hasonló eseményeket, amikor egy 16 éves fiút késeltek és vertek meg a saját testvérei egy arab-izraeli településen, Tamrában, amikor kilépett egy melegeknek fenntartott hosztelből.

Az új menedékházat olyan területen nyitják meg, ahol sok arab él, de konkrét helyszínről még nem született döntés, írja a humenonline.hu a Jerusalem Post nyomán.

Ibtisam Mara’ana, a Kneszet arab képviselője szorgalmazta a központ létrehozását, és elmondta, nőként is nagyon fontosnak tartja a fellépést mindenféle hátrányos megkülönböztetés és erőszakos cselekmény ellen:

„Ezeket az embereket kidobták a saját otthonaikból, és szexuálisan, fizikálisan és verbálisan és bántalmazták őket. A cél az, hogy egy komfortos helyet biztosítsunk nekik, ahol alhatnak, ételt kapnak, és gondoskodnak róluk.”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp