„Nemzeti Összefogás Seregszemléje” névvel szervez Horthy-megemlékezést a Mi Hazánk

A február 6-i eseményen Horthy Miklós volt kormányzó halálának 65. évfordulójára emlékeznek, valamint egy köztéri Horthy-lovasszobor felállítását követelik.
A szélsőjobboldali párt egy sor kisebb szervezetet is maga mellé állított a rendezvényre, így jelen lesz a Horthy Miklós Társaság, a Trianon Társaság, az 1956-os Vitézi Lovagrend Világszövetsége, a MIÉP, az FKgP, a Betyársereg, a Mi Hazánk Motorosai, a Magyar Önvédelmi Mozgalom, a HVIM, a Mi Hazánk Ifjai, az Identitesz és a Magyarok Világszövetsége.

A demonstrációt egy fáklyás felvonulás követi majd, nagy-magyarországos teherautóval, de a résztvevők egy Horthy-mellszobor gipszmintáját is megcsodálhatják majd.

A szélsőjobboldali párt utoljára akkor került a nyilvánosság érdeklődésének központjába egy rövid időre, amikor józsefvárosi irodájukra

„Magyarország nem lehet cigányország” feliratot helyeztek el, amelynek következtében Pikó András polgármester kihajította őket az önkormányzati bérleményből.

A plakátot egyébként nem sokkal kihelyezése után ismeretlenek festékkel felismerhetetlenné tették, s a párt vezetőit ábrázoló poszterekre „Nácik!” feliratokat rajzoltak. Ezt azóta részben lemosták az iroda homlokzatáról.

A kerületi önkormányzat később egyöntetűen, a fideszes képviselők szavazataival is, arról határozott, elveszik a párttól az irodahasználati jogot.

2019-ben egy veszprémi oldalon tettek közzé náci karlendítős fotót a Mi Hazánk Ifjai akkori vezetőjéről, Walter Pál Péterről és barátairól, akik így köszöntötték az új évet. Később Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese azt írta a szerkesztőségnek, hogy visszahívta országos főszervezői tisztségéből Walter Pál Pétert az eset miatt.

Forrás: https://veszpresszo.hu/naci-karlenditessel-vartak-az-uj-evet-mi-hazank-mozgalom-aktivistai

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp