Középiskolás fiatalok mesélik el a holokauszt-túlélők személyes történeteit

A Fény/Törés című programban egy formabontó színházi sétán kísérhetik el a nézők a fiatal színészeket a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából.

Fény/Törés című különleges programmal készül a Nemzetközi Holokauszt Emléknap alkalmából a Személyes Történelem Produkció. A program apropóját az adja, hogy néhány héttel a budapesti gettó felszabadításának emléknapját követően ezen a január végi csütörtökön a holokauszt áldozataira és a szörnyűségek túlélőire emlékezik az egész világ.

 

Generációk között átívelve középiskolás fiatalok mesélik el a holokausztot túlélők személyes történeteit, és vezetik végig az érdeklődőket a Klauzál téren, vagyis az egykori budapesti gettó emblematikus helyszínén. A nézők ezen a formabontó színházi sétán vehetnek részt, és kísérhetik el a fiatal színészeket az emlékezés színhelyeire.

A séta az Erzsébetvárosi Zsidó Helytörténeti tárból indul – immár negyedik éve, és a budapesti programmal összehangoltan így sétálnak Prágában, Amszterdamban, Koppenhágában és Berlinben az ottani gettók helyszínén, az emlékezet jegyében.

A program részletet a Személyes Történelem Produkció weboldalán lehet olvasni.

A produkció partnere a Theater na de Dam, az Itt és Most Társulat, a Csányi5, az Életmenete Alapítvány, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Bethlen Gábor Alap, a European Education and Culture and Executive Agency, a Dutch Jewish Humanitarian Fund, a Massolit Budapest Bookstore&Café és a JCC Budapest – Bálint Ház.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp