Harcba szállnak a túlélők a járványhelyzetet a holokauszthoz hasonlítók ellen

Támadás a történelem ellen címmel indított kampányt az Antiszemitizmus Ellenes Mozgalom és a Nemzetközi Élet Menete, hogy felhívják a figyelmet a holokauszt bagatellizálására.

Az Antiszemitizmus Ellenes Mozgalom (CAM) felmérése szerint az elmúlt két évben a közösségi médiában közel 60 millió olyan bejegyzés és hozzászólás keletkezett, amelyek valamilyen módon összekötik a koronavírus-járványt a holokauszttal. Az aggasztó jelenség ellen kívánt fellépni a CAM a Nemzetközi Élet Menetével együtt, amikor útnak indították a Támadás a történelem ellen elnevezésű kampányukat.

A kampány keretében holokauszt-túlélők hívják fel a figyelmet arra, hogy miért nem szerencsés a járványt vagy az oltásokat az európai zsidóság szisztematikus kiirtásához hasonlítani. Egyikük Vera Krieger, aki gyerekként Mengele kegyetlen kísérleteinek elszenvedője volt Auschwitzban, nagyon aggasztónak tarja, hogy egyesek az általa átélteket a járványügyi intézkedésekhez és a koronavírus elleni vakcinákhoz hasonlítják.

„Azok, akik összehasonlítják a kettőt, nem értik elég mélyen, és nem tudnak eleget a holokausztról, mert nincs mit összehasonlítani” – mondta. „Ezek olyan atrocitások voltak, amelyekre nincsenek szavak. A holokausztban csak arra törekedtek, hogy megöljék az embereket, többek között injekciókkal. Mengele olyan kísérletekhez adott injekciókat, amelyek nem értékelték az emberi életet. Ma azért kapjuk az injekciókat, hogy éljünk, míg a holokausztban azért kaptuk őket, hogy meghaljunk” – tette hozzá a 84 éves túlélő.

Egy másik, a kampányban résztvevő túlélő, a 93 éves Dita Kraus szerint nevetséges a holokausztot az oltási igazolványokhoz hasonlítani, mivel az első esetén a zsidókat akarták kiirtani, míg a másodiknál senkit sem akarnak megölni. „A holokauszt egyedülálló volt, semmi sem hasonlítható az emberek gázkamrákban történő ipari méretű kiirtásához” – mondta.

A holokauszt bagatellizálása ellen Iszrael Meir Lau, Izrael volt askenázi főrabbija, a Nemzetközi Élet Menete egyik alapítója is felszólalt. A holokauszt-túlélő rabbi, aki korábban a Jad Vasem elnöke is volt, arra hívta fel a figyelmet, hogy az embereknek tisztelniük kell az igazságot. Lau rabbi szerint a koronavírus-járványt a holokauszthoz hasonlítani megdöbbentő és egyben az igazság teljes megvetése.

„A holokauszt bagatellizálása a holokauszt nyílt tagadásának kapuja, és határozottan fel kell lépnünk ellene. Felháborító és sajnálatos, hogy a még köztünk élő holokauszt-túlélőknek ezt végig kell nézniük. Mivel a történelmi igazságot támadások érik, ezért a Nemzetközi Élet Menete továbbra is támogatni fogja a holokausztoktatást, és továbbadja a holokauszt emlékét a jövő nemzedékeinek” – hangoztatta Phyllis Heideman, a Nemzetközi Élet Menete elnöke.

A Támadás a történelem ellen elnevezésű kampányban kétféle módon bárki részt vehet. Az egyik, hogy aláírja az ezen a linken található online petíciót, amelyet vezető döntéshozókhoz és internetes óriáscégekhez fognak eljuttatni. A másik, hogy a #CantBeCompared (Nem összehasonlítható) hashtag használatával maga is felszólal a közösségi médiában a holokauszt bagatellizálása ellen.

Oltatlan feliratú sárga csillaggal a kabátján mászkált egy férfi Budapesten – Kibic Magazin

Az oltatlan férfi saját beszámolója szerint az, hogy a járvány miatt nem mehet koncertre és fürdőbe egyenértékű a zsidók a holokauszt alatt elszenvedett üldöztetésével. Oltásellenes körökben világszerte nagy népszerűségnek örvend, hogy saját helyzetüket, vagyis azt, hogy a járvány miatt bizonyos korlátozások érik őket, mivel nem akarják beoltatni magukat, az 1940-es évek zsidóüldözéséhez hasonlítják.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp