A Hamász saját akciósorozattal vágna vissza a Faudának

A 30 részesre tervezett Szabadok ökle című sorozat „a palesztin nép megszállás elleni küzdelmére és a terrorszervezet hírszerzési képességeire” fókuszálna.

A Hamász ezekben a napokban forgatja Gázában a Szabadok ökle című sorozatot, amelyet a népszerű izraeli Faudára szánnak válaszként. A Palesztin terrorszervezet szerint a Fauda „bűnözőknek állítja be a palesztin népet”, az izraeli sorozatot bemutató Netflix pedig „támogatja a cionista megszállást”.

Fauda

A Hamász sorozatáról egyelőre annyit lehet tudni, hogy kis költségvetésű lesz, 30 részből fog állni, és egy izraeli katonai egység gázai akciójáról fog szólni. Ami bizonyosan megkülönbözteti majd a Faudától, hogy míg az izraeli sorozatban a palesztin figurákat izraeli arabok alakítják, addig a Hamász-féle szériában a zsidókat is palesztin színészek fogják eljátszani.

Az iszlamista Hamász ahhoz is ragaszkodik, hogy a sorozatában a palesztin színésznőknek akkor is fedett fővel kell szerepelniük, ha éppen egy zsidó karaktert alakítanak.

A Hamász sorozata kapcsán a Fauda izraeli készítői azt nyilatkozták a ynet-nek, hogy bár az ő narratívájuk izraeli és cionista, de igyekeznek bemutatni a másik oldal narratíváját is. Egyúttal remélik, hogy a másik oldalon is képesek lesznek ugyanerre, valamint örömmel látnák, ha izraeli zsidó színészek játszhatnák a palesztin sorozat izraeli karaktereit.

Előzetest kapott a Fauda 4. évada – Kibic Magazin

Doron (Lior Raz) és csapata az új évadban Libanonban, Brüsszelben és a ciszjordániai Dzseninben néz szembe az újabb kihívásokkal. Megérkezett az első betekintés a Fauda 4. évadába, amely a Netflixen valamikor 2022 közepén lesz majd látható. A népszerű sorozat szereplői először fognak Izraelen és a palesztin területeken kívül is akcióba lépni.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp