Magyarokon tesztelik az új izraeli COVID-vakcinát

A tervek szerint az oltás jobb lesz, mint a Pfizer vagy a Moderna vakcinája, és akár booster-ként is alkalmazható lehet.

Izrael saját Covid-19 elleni vakcinát fejleszt, a kutatás és fejlesztés másfél éve folyik. Jelenleg az izraeli, BriLife nevű vakcina fázis 2b/3 vizsgálatai zajlanak. Európában elsőként Magyarország teszteli az oltóanyagot.

Ezúttal új módszert, a géntechnológiailag módosított vírusok szervezetbe juttatását használják az oltás során. A vírus, noha nem koronavírus, a géntechnológiai módosítások következtében koronavírus tüskéket tartalmaz a felszínén. A koronavírus tüskefehérjék lesznek azok, amik az immunrendszert serkentik, az immunválaszt kiváltják.

A géntechnológiailag módosított vírusok szervezetbe juttatása viszonylag újkeletű, 2019 óta létezik.

Az izraeli Covid-19 elleni BriLife vakcina első klinikai fázis 2/3 vizsgálatai 2021. november 16-án zárultak le, 240 fő bevonásával. Ez alapján a kialakult antitest-szintek magasak, nem maradnak el az mRNS vakcináknál (Pfizer, Moderna) tapasztaltaktól, írja az egeszsegkalauz.hu.

Izrael vakcinájának kapcsán érdekesség, hogy Magyarország az első európai ország, amelyik fázis 2b/3 klinikai vizsgálatok révén részt vesz a vakcina hatásosságának és biztonságosságának a tesztelésében. A BriLife vakcinát gyártó, tőzsdén is jegyzett NRx Pharmaceuticals (NASDAQ: NRPX) már 2021. december 9-én bejelentette a Magyarországgal való együttműködést a kipróbálás terén. Azaz,

hamarosan önkéntes magyarok is megkaphatják a kísérleti, izraeli oltóanyagot.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp