9 millió forintért dicsérte Orbánt egy vezető amerikai ideológus Magyarországon

A zsidó származású Dennis Prager szélsőjobboldali, bevándorlóellenes és transzellenes. Fellépése része Orbán Viktor erőfeszítéseinek, hogy beemelje a fősodratú médiába a szélsőjobboldali üzeneteket.

Dennis Prager 2020 augusztusában lépett fel Esztergomban az MCC Feszten. A fesztiválon ő és a Fox News műsorvezetője, Tucker Carlson ismertették nézeteiket a médiával, a bevándorlással és az LMBTQ kérdésekkel kapcsolatban.

A Mathias Corvinus Collegium alapítvány 9 millió forintnyi összeget (30 000 dollárt) fizetett Dennis Pragernek, vette észre a Népszava a Southern Poverty Law Center cikkét.

Prager egy népszerű rádióműsor házigazdája és a befolyásos jobboldali nonprofit PragerU társalapítója. Egy modern ortodox zsidó családban nőtt fel. A New York állambeli Brooklynban járt a Flatbush Jesivába. Később a Brooklyn College-ba járt, ahol történelemből és közel-keleti tanulmányokból szerzett diplomát.

Prager és Carlson fellépése része Orbán Viktor erőfeszítéseinek, hogy átvegye, kissé finomítsa, majd beemelje a fősodratú médiába a szélsőjobboldali üzeneteket, így sorakoztatva fel maga mögé a jobboldalt – mondta Hunyadi Bulcsú, a Political Capital politikai kutatóintézet Radikalizmus és extrémizmus programjának vezetője a telex.hu-nak.

Dennis Prager és Orbán Viktor

Prager és Carlson meghívása “beleillik a fenti stratégiába” – mondta Hunyadi. A beszédek emelték “Orbán imázsát az Egyesült Államokban és világszerte, befolyásos globális szereplőként tüntetve fel a miniszterelnököt. Bannon és Yiannopoulos után a hazai közbeszéd szempontjából is előnyös volt Prager és Carlson látogatása. A magyar választók azt láthatták, hogy vezető amerikai ideológusok érkeznek az országba, ugyanarról és ugyanúgy beszélnek, mint Orbán Viktor miniszterelnök, dicsérve őt és politikáját – mondta Hunyadi.

Prager mind beszédében, mind podcast-megjelenésében, arról beszélt, hogy Magyarország a nyugati kultúra megmentője lehet.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp