A Hamász szerint gyilkos cionista delfinek támadják a búváraikat

A palesztin terrorszervezet azt állítja, hogy búvárait az izraeli védelmi erők speciális eszközökkel felszerelt delfinje támadta meg.

Az izraeli védelmi erők egy delfinnel üldözték a Hamász búvár-kommandósait a Gázai övezet partjainál – állítja palesztin terrorszervezet a Jpost cikke szerint.

Egy palackorrú delfin Eilat partjainál (Fotó: Tal Sama / Wikimedia Commons)

A Hamász búvárai valamilyen akciót készültek volna végrehajtani a tengerben, amikor egy meg nem nevezett időpontban rájuk támadt egy delfin. Az állat az Al-Kasszam brigádok haditengerészeti kommandójának szóvivője szerint egy olyan eszközzel volt felszerelve, amely képes lett volna megölni a búvárokat.

Hogy mégis hogyan menekültek el a gyilkos izraeli delfin elől a palesztin terrorszervezet búvárai, arról nem szólt a szóvivő. Arról viszont beszélt, hogy az egyik emberüknek sikerült levadászni egy ilyen gyilkos cionista delfint, és az állaton talált eszközt be is mutatták egy videóban. Az sajnos nem derült ki, hogy a bemutatott eszköz micsoda.

Izraelt a múltban már többször vádolták azzal, hogy felfegyverzett állatokat használ katonai célokra. 2010-ben például Egyiptom dél-sínai régiójának kormányzója azt állította, hogy a Sarm el-Seikben történt halálos cápatámadások a Moszad egy olyan akciójának részei voltak, amelynek célja az egyiptomi turizmus megkárosítása volt.

2011-ben a szaúd-arábiai hatóságok őrizetbe vettek egy keselyűt azzal a gyanúval, hogy Izraelnek kémkedik, mivel nem ismerték fel a madár lábára erősített nyomkövető eszközt. A török hatóságok 2013-ban szintén őrizetbe vettek egy feltételezett izraeli kémmadarat, de szabadon engedték, miután a röntgenvizsgálatok kimutatták, hogy nem volt rajta megfigyelő berendezés.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp