Újraindítja járatait Tel-Aviv és Budapest között az El Al

A budapesti szállodákban decemberben nagyon sok izraeli turista szállt meg egészen addig, amíg Izrael le nem állította külföldi utazásokat.

Váradi János, a légitársaság magyarországi képviseletének vezetője kérdésünkre elmondta: örülnek a döntésnek, hogy Izrael újra engedélyezte állampolgárai számára a külföldi utazást.

A szakember emlékeztetett, hogy a december 22-i kényszerű leállásig kiugró forgalmat produkáltak: heti hat járatuk közlekedett Tel-Aviv és Budapest között, 80% fölötti kihasználtsággal. Ráadásul az El Al mellett további öt légitársaság is repült a két ország között, és a járatokon túlnyomó többségben voltak az izraeli utasok, írja a turizmus.com.

A fővárosi szállodákban decemberben az egyik legfőbb küldőpiaccá lépett elő Izrael. Karácsonykor és szilveszterkor azonban már elmaradtak az izraeli utazók, mivel Izrael december 22-én megtiltotta a külföldi utazásokat.

Váradi János szerint nem lesz könnyű az újraindulás, mivel a január hagyományosan az a hónap, amikor a legkevesebben utaznak, másrészt az omikron variáns gyors globális terjedése is sokakat elriaszt az utazástól. Ennek ellenére bíznak a forgalom élénkülésében.

Január 9-én érkezett az első idei El Al-járat Tel-Avivból Budapestre, kezdetben heti három, később heti hat járatot terveznek indítani.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp