101 éves Keleti Ágnes, a torna eleven legendája

Ma ünnepli 101. születésnapját Keleti Ágnes ötszörös olimpiai és egyszeres világbajnok tornász, a világ legidősebb élő olimpiai bajnoka és érmese. Keleti Ágnest különleges vendégek látogatták meg születésnapja alkalmából.

Csodálatos élet és fantasztikus pályafutás az övé, olyannyira, hogy az már szinte mesébe illő. Ma, a XXI. században eléggé furcsa kimondani, hogy azokban az években kezdett sportolni, amikor Budapest utcáit még József Attila, Karinthy Frigyes és Kosztolányi Dezső rótta, és abban az évben lett a magyar nemzeti tornászválogatott tagja, amikor kitört a második világháború.

Legyünk hálásak érte, hogy ez a hihetetlen sporteredményekkel rendelkező asszony 101 évesen köztünk van, s láthatjuk felragyogni az arcán azt a csak rá jellemző, széles mosolyt, amitől egy-egy pillanatra szebb és jobb hellyé változik ez a világ. Miközben tudjuk: ez a világ nem olyan szép és nem olyan jó, mint amilyennek néha tűnik, erről maga Keleti Ágnes mesélhetne a legtöbbet, akinek a családtagjait – köztük édesapját – azért gyilkolták meg a nácik, mert zsidónak születtek, írja a mazsihisz.hu a születésnapi köszöntőjében.

Baleset érte, de már jobban van

„Sajnos ősszel volt egy fránya balesetem, elestem, még abból lábadozom, de jól vagyok” – mondta minden idők legeredményesebb magyar tornásznője a hirado.hu-nak.

Keleti Ágnesre egy nővér és egy házvezetőnő vigyáz éjjel-nappal, és rendszeresen jár hozzá gyógytornász és orvos is. A baleset miatt egy időre feküdni kényszerült, de most már kiül a foteljébe is.

Róth Tamás, a tornásznő szóvivője elmondta, hogy Keleti Ágnes a tornafelvételek mellett leginkább utazási videókat és műsorokat néz. Sokat hallgat zenét, szinte mindig szól valami a lakásban.

Az olimpiai bajnok tornásznőt a születésnapja alkalmából személyesen köszöntötte Gyurta Dániel olimpiai, háromszoros világ és kétszeres Európa-bajnok úszó, valamint Gordon Gábor, az Élet Menete Alapítvány vezetője és Jávori Ferenc klezmer zenész.

„Dani és Laci biztosan meglátogatja, egyébként az összejövetelen lesz virág és torta is, mi, a barátok pedig énekköszöntéssel is készülünk neki. Minden résztvevőnek azonban a helyszínen koronavírus gyorstesztet kell elvégeznie” – közölte Róth Tamás.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp