A zsidók égnek a legjobban – skandálták lelkesen a belga futballultrák

A belgiumi Antwerpenben több tucatnyi futballszurkolót filmeztek le, amint náci karlendítések közepette a Hamaszról, illetve a zsidók elgázosításáról és elégetéséről énekelnek.

A felvételen az látható, hogy az antwerpeni Beerschot futballcsapat ultrái egy szórakozóhely teraszán a következő rigmusokat skandálják: „Apám a kommandósoknál volt, anyám az SS-ben, együtt égették a zsidókat, mert a zsidók égnek a legjobban”, valamint „Hamasz, zsidókat a gázba”. Mindezt náci karlendítések kíséretében.

A belga rendőrség vizsgálja azokat a videókat, amelyek a hét elején jelentek meg a közösségi médiában az esetről. A felvételeken úgy tűnik, hogy az incidens a Café Stadion, egy futballstadionhoz közeli szórakozóhely előtt történt.

Az esetről beszámoló JTA megjegyzi, hogy az ilyen futballrigmusok kántálása rendszeresen előfordul Európában, különösképpen Hollandiában és Belgiumban, olyan csapatok mérkőzései előtt, amelyeket a rivális futballklubok szurkolói „zsidóként” tartanak számon. Néha, mint például az amszterdami Ajax esetében, a csapat szurkolói is zsidónak nevezik magukat, illetve a klubot is.

A Beerschot közleménye szerint a klub elhatárolódik az ultrák viselkedésétől. „A Beerschot hangsúlyozza, hogy a stadionban vagy azon kívül nincs helye rasszista kijelentéseknek. A zsidó lakosság számára is világossá szeretnénk tenni, hogy nálunk nincs helye az ilyen huligánoknak” – írták közleményükben.

Antiszemita graffiti jelent meg Rotterdam utcáin, miután a városi csapat sztárja az Ajaxhoz igazolt – Kibic Magazin

Kipában, nagy orral és lágerruhában ábrázolták a holland válogatott Steven Berghuist, mert a rivális, zsidó csapatként számon tartott Ajax Amsterdamhoz igazolt. „Zsidók mindig menekülnek” – olvasható a felirat azon a rotterdami falfestményen, amely azután jelent meg a városban, hogy a helyi focicsapat, a Feyenoord holland válogatott sztárja, Steven Berghuis átigazolt a nagy rivális Ajax Amsterdamhoz.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp