Oltatlan feliratú sárga csillaggal a kabátján mászkált egy férfi Budapesten

Az oltatlan férfi saját beszámolója szerint az, hogy a járvány miatt nem mehet koncertre és fürdőbe egyenértékű a zsidók a holokauszt alatt elszenvedett üldöztetésével.

Oltásellenes körökben világszerte nagy népszerűségnek örvend, hogy saját helyzetüket, vagyis azt, hogy a járvány miatt bizonyos korlátozások érik őket, mivel nem akarják beoltatni magukat, az 1940-es évek zsidóüldözéséhez hasonlítják. Ez a trend Magyarországon is terjed, elég csak néhány oltásellenes és járványtagadó Facebook-csoportba betekinteni.

Ezt a hasonlatot szerette volna bizonygatni az a férfi is, aki saját bevallása szerint december 24-én egy Oltatlan feliratú sárga csillagot tűzött a mellkasára, majd elkezdett sétálgatni Budapesten, a Mammut bevásárlóközpont környékén. Minderről ő maga számolt be egy nyilvános Facebook-posztban.

 

A férfi arról ír, hogy volt, aki örömmel fogadta, hogy a több millió zsidó elpusztításának egyik jelképét ahhoz hasonlítja, hogy némi korlátozások érik amiatt, mert nem hajlandó beoltatni magát. Többen azonban nemtetszésüket fejezték ki a látvány kapcsán. Ezt a férfi az oltatlanokkal szembeni „üldöztetés” jeleként értékelte:

„Erre annyit közölt velem: »Na, húzzál innen.« Csak azt nem tette hozzá, hogy »mocskos oltatlan«. Tehát itt tartunk. Legközelebb talán meg is üt”

– olvasható a bejegyzésben.

A Mazsihisz idén áprilisban egy közleményben hívta fel a figyelmet arra, hogy ízléstelen a közel 600 ezer magyar zsidó meggyilkolásának, és másik több százezer megkülönböztetésének szimbólumát, a sárga csillagot párhuzamba állítani a koronavírus-járvány oltási igazolványával.

„A holokauszt egyedi tragédiájával összemérhetetlen bármely járványügyi intézkedés. Mindenkit arra kérünk, kerüljék az ilyen méltatlan és félrevezető összehasonlításokat”

– írták akkor.

Ízléstelen a sárga csillagot párhuzamba állítani az oltási igazolvánnyal – Kibic Magazin

A Mazsihisz közleményt adott ki azzal kapcsolatban, hogy jobbikos képviselők a kormány koronavírus-válságkezelésével kapcsolatban a sárga csillagot, és a zsidók táborokba küldését állították párhuzamba. A magyar zsidóság legnagyobb szervezete, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége megdöbbenéssel értesült arról, hogy egy magyar politikus közel 600 ezer magyar zsidó honfitársunk meggyilkolásának, és másik több százezer megkülönböztetésének szimbólumát, a sárga csillagot párhuzamba állítja a koronavírusjárvány oltási igazolványával.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp