Zsidó receptek a téli szünetre: bagel füstölt halas sajtkrémmel

Egy jó szendvics hideg, téli reggelekre.

Hozzávalók

A bagelhez (8 db)

  • 22 dkg finomliszt
  • 15.5 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tasak instant élesztő
  • 4 dkg cukor
  • 4 csipet só
  • 2 dl víz
  • 1 ek napraforgó olaj

A füstölthalas sajtkrémhez

  • 10 dkg makréla (füstölt)
  • 10 dkg krémsajt
  • 1 ek kakukkfű (friss)
  • bors ízlés szerint (őrölt)

Elkészítés

A bagelhez (8 db)

  1. A liszteket az élesztővel, a cukorral és a sóval összekeverjük, az olajat egy az egyben öntjük hozzá, a víznek először csak a felét, aztán fokozatosan. A robotgép dagasztókarjával addig dagasztjuk, amíg a tészta fényes lesz, és elválik az edény falától. 10 percet pihentetjük.
  2. 8 egyforma bucit csinálunk a tésztából. 10 percet pihentetjük.
  3. A bucikat kézzel téglalappá húzgáljuk, aztán kicsit nyújtunk is rajta. A hosszabbik oldalánál indítva feltekerjük. Az így elkészült hurkákból karikákat csinálunk, a végüket jól összenyomkodjuk.
  4. Alaposan belisztezett konyharuhára tesszük őket, és hagyjuk kelni egy ideig (sima élesztőnél az előírás 40-60 perc, az expressz élesztővel elvileg egyáltalán nem kell keleszteni).
  5. A megkelt karikákat forrásban levő cukros vízben (1,5 liter – 1 ek cukor – így lesz fényes a héjuk) kettesével 30 mp-ig főzzük, aztán szűrőkanállal sütőpapíros tepsire tesszük.
  6. 175 fokon légkeveréssel 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
  7. A sajtkrémhez a villával összetört halhúst kikeverjük a sajtkrémmel és a fűszerekkel.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Előkészítés: 15 perc
  • Sütés ideje: 15 perc

Forrás: nosalty.hu

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp