Zsidó receptek a téli szünetre: jeruzsálemi túrótorta

Ez egy igazán könnyen elkészíthető túrótorta. Ráadásul liszt helyett kuszkusz kell a tésztájához. Érdemes kipróbálni, nagyon finom!

Hozzávalók

A tésztához

  • 15 dkg kuszkusz
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek méz
  • 1 csipet só
  • 2 db tojás
  • 230 ml víz (forró)

A töltelékhez

  • 50 dkg tehéntúró
  • 125 g krémsajt (Philadelphia)
  • 2 db tojás
  • 1 narancsból nyert narancshéj (reszelt)
  • 3 ek méz

A tetejére

  • 25 dkg dió (apróra vágva)
  • 1 narancsból nyert narancslé
  • 1 ek méz (ízlés szerint)
Elkészítés

A tésztához

  1. A kuszkuszt leöntjük forró vízzel (a használati utasítás szerinti mennyiséggel, az enyém 230 ml-t parancsolt 150 g kuszkuszhoz), belekeverjük a vajat és a mézet, meg a csipet sót, majd lefedve 20 percig állni hagyjuk.
  2. Közben elkészítjük a túrókrémet: minden hozzávalót összekeverünk robotgéppel.
  3. A 20 perc elteltével a kuszkuszban alaposan elkeverjük a 2 tojást.
  4. Sütőpapírral bélelt, 18 cm-es tortaforma aljára simítjuk a “tészta” felét, erre jön a túrókrém, majd a tészta másik fele. (Nekem ez elég nehezen ment, de türelmesen, kis adagokban rá lehet applikálni a krémet a krémre.)
  5. Előmelegített sütőben megsütjük a tortát, majd hűlni hagyjuk.
  6. Mikor kihűlt, megszórjuk a tetejét apróra vágott dióval (ízlés szerint több is lehet), illetve leöntjük a narancs levéből és ízlés szerinti mennyiségű mézből készült sziruppal.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18

 

  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Összesen: 60 perc

Forrás: nosalty.hu

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp