Ez egy igazán könnyen elkészíthető túrótorta. Ráadásul liszt helyett kuszkusz kell a tésztájához. Érdemes kipróbálni, nagyon finom!
Hozzávalók
A tésztához
-
15 dkg kuszkusz
-
5 dkg vaj
-
1 ek méz
-
1 csipet só
-
2 db tojás
-
230 ml víz (forró)
A töltelékhez
-
50 dkg tehéntúró
-
125 g krémsajt (Philadelphia)
-
2 db tojás
-
1 narancsból nyert narancshéj (reszelt)
-
3 ek méz
A tetejére
-
25 dkg dió (apróra vágva)
-
1 narancsból nyert narancslé
-
1 ek méz (ízlés szerint)
Elkészítés
A tésztához
- A kuszkuszt leöntjük forró vízzel (a használati utasítás szerinti mennyiséggel, az enyém 230 ml-t parancsolt 150 g kuszkuszhoz), belekeverjük a vajat és a mézet, meg a csipet sót, majd lefedve 20 percig állni hagyjuk.
- Közben elkészítjük a túrókrémet: minden hozzávalót összekeverünk robotgéppel.
- A 20 perc elteltével a kuszkuszban alaposan elkeverjük a 2 tojást.
- Sütőpapírral bélelt, 18 cm-es tortaforma aljára simítjuk a “tészta” felét, erre jön a túrókrém, majd a tészta másik fele. (Nekem ez elég nehezen ment, de türelmesen, kis adagokban rá lehet applikálni a krémet a krémre.)
- Előmelegített sütőben megsütjük a tortát, majd hűlni hagyjuk.
- Mikor kihűlt, megszórjuk a tetejét apróra vágott dióval (ízlés szerint több is lehet), illetve leöntjük a narancs levéből és ízlés szerinti mennyiségű mézből készült sziruppal.

- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 18
- Elkészítési idő: 20 perc
- Sütés ideje: 40 perc
- Összesen: 60 perc
Forrás: nosalty.hu
-
Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.
Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!