Soha ne add fel az álmokat: egy 85 éves holokauszt-túlélő jelentkezik az orvosi egyetemre

Különleges hallgató jelentkezett a Utah Egyetem orvosi karára. Nem a felvételi vizsgákon szerzett pontszámaival tűnt ki, hanem az életkorával. Minden oka megvolt azt hinni, hogy álma valóra válik.

A nagy álmok nem ritkák az egyetemi campusokon. A Utah Egyetemen évente 4000 ember álmodik arról, hogy az Orvostudományi Karra járjon. Az összes jelentkező közül senki sem álmodozott erről olyan hosszú ideig, mint a 85 éves Eberhard Lehnardt, aki Springville-ben él.

Azért jelentkezik, mert tudja, hogy sok nehézség van a világon, és ezeket a nehézségeket senki sem érti úgy, mint Eberhard.

A férfi 1965-ben már letette a medikusi vizsgát, és mindig is szeretett volna orvosi egyetemre menni. De ez sok ok miatt nem sikerült neki eddig: el kellett menekülnie a hazájából, Németországból a holokauszt miatt, később pedig az amerikai Légierőknél szolgált, írja a ksltv.com.

Fia, Michael Lehnardt így nyilatkozott: „Néhányszor megpróbált bejutni az orvosi karra, de a gyerekek is az útjába álltak.” Michael az apjához fordult, és így szólt: – Sajnálom, apa.

Eberhard Lehnardt (középen)

Eberhard 23 éve Parkinson-kórban szenved. „Nincs sok éve hátra” – mondta Michael. „De ő folyton mozog, küzd, és nem adja meg magát a betegségnek.”

Bár a járvány idején ő van a legnagyobb veszélyben, mégis jelentkezett az egyetemre.

„Azt mondta: „Fogd a jelentkezésemet, szeretnék menni és segíteni. Segíteni akarok másoknak” – mesélte Michael, aki segített neki beadni a szimbolikus felvételi kérelmet.

„Meghatódva olvastam a történetét” – mondta Dr. Benjamin Chan, a Utah Egyetem Orvostudományi Karának dékánja. “A felvételi bizottság nevében szívesen elfogadom jelentkezését.”

Aztán Chan egy fehér orvosköpenyt ajándékozott Eberhardnak, és segített neki felvenni.

Chan azt mondta:

„Tíz éve dolgozom itt, de még soha nem jelentkezett hozzánk 85 éves ember. Ő példa lehet sokak számára, hogy nem szabad feladni az álmokat.”

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp