Mohamed a legnépszerűbb babanév Izraelben

A második helyen a Josef végzett, ami a zsidók és a muszlimok között is divatos.

Az izraeli Központi Statisztikai Hivatal keddi jelentése szerint a Muhammad, Yosef, David, Tamar és Maryam voltak a legnépszerűbb babanevek Izraelben 2020-ban.

Összességében a Mohamed volt a legnépszerűbb babanév Izraelben és a muszlimok körében, 2020-ban 2396 fiú kapta ezt a nevet.

A legnépszerűbb név Izraelben Mohamed után a Josef volt, 1176 zsidó fiú és 656 muszlim fiú (Yusef) kapta ezt a nevet. A harmadik legnépszerűbb név az országban az Ariel volt, 1223 zsidó fiú és 579 zsidó lány kapta ezt a nevet.

A zsidó lányok leggyakrabban a Tamar és a Maya nevet kapták, a lányok 1,85%-a (1116) a Tamar és 1,84% (1107) a Maya.

További zsidó lánynevek a top 10-ben: Avigail, Noa, Sarah, Ayalah, Adele, Yael, Shira és Esther volt.

A zsidó fiúk több mint 2%-a (1536) a Dávid nevet kapta. Ezen kívül a Lavi, Ariel, Yosef, Noam, Uri, Refael és Ari nevek voltak népszerűek. Az etióp zsidó fiúk körében a Refael, Emmanuel és Noam voltak a legdivatosabbak, írja a jpost.com.

A muszlim lányok körében a Maryam (2,3%), Sham (2%), Lin (1,9%), Malek (1,6%), Jori (1,4%), Lian (1,4%), Mila (1,3%) voltak a leggyakoribbak.

A muszlim fiúk körében a legnépszerűbb név a Mohamed volt, 12,5%-uk (2394) kapta ezt. Ezen kívül a leggyakoribbak az Ahmad, Adam, Yusef, Omer, Ali, Abd, Amir, Ibrahim és Mahmoud. A Mohamed és Ahmad neveket évről évre kevesebben használják, miközben az Ádám és Omer nevek egyre népszerűbbek.

A keresztény arabok körében a Charbel, Jude, Niel, Elias, Liam és George voltak a leggyakoribb babanevek 2020-ban. A lányok körében Lin, Maria, Sama, Celine és Leah voltak a legnépszerűbbek.

A drúz izraeli férfiak körében az Ádám név volt a legnépszerűbb (4%), ezt követte Taim, Niel, Amir és Jude. A drúz nők a Mila, Ayalah, Lur, Lin és Yasmin neveket kedvelték a legjobban.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp