Herczeg Zoltán: Pár ezres, flitteres miniruha egy hatalmas, címeres, büszke nemzeti lobogóval eltakarva….

Körbement a magyar neten, hogy az idei Miss Universe nemzetközi szépségversenyen a Magyarországot képviselő Jázmin Viktória egy 10 ezer forintos Zara ruhában lépett a kifutóra. Az eset azért különösen furcsa, mert ezt a ruhát épp a nemzeti viseletes résznél hordta Jázmin, ahol tradicionálisan az indulók a saját hazájukból választanak tervezőt, akinek a ruháját felveszik.

Az üggyel kapcsolatban posztolt a Facebook-on Herczeg Zoltán divattervező is.

„Nem értem, mit nem értetek. A feladat tudtommal az volt, hogy minden nemzet a Hazájára legjellemzőbb ruhakölteményben engedje pástra a szépségeit. A miénk lett a legjellemzőbb, tehát megint mi győztünk: egy ócska, kínai, állítólag Ali-express-es (de lehet, hogy zará-s), pár ezres, flitteres miniruha egy hatalmas, címeres, büszke nemzeti lobogóval eltakarva, elmázolva, elmismásolva. Benne van ebben a ruhakölteményben a teljes elmúlt 30 évünk, ha nem 500. Bravó, volt humora és töke az alkotónak…”, írta Herczeg.

Mivel a szervezők a mai napig nem szólaltak meg az ügyben, ezért Jázmin szülei nyilatkoztak a telex.hu-nak. Kiderült, Jázmin kiutazása körül mindent a családnak kellett intéznie, és végül a pandémiás helyzet okozta bonyodalmak vezettek oda, hogy Jázmin végül egy Zara ruhában volt kénytelen kiállni a kifutóra, amit online rendelt meg magának már Izraelben.

Jázminnak Richard Alexander Atelier tervezte a ruháját, akinek 3 nappal a show előtt kellett volna kivinnie a ruhát az eseménynek helyet adó Eilatba, Izraelbe. Azonban Izraelben szigorítottak a beutazáson a Covid miatt, és a divattervező hiába adta be a beutazási kérelmét, túl későn reagáltak rá érdemben. Az is szóba került, hogy kiküldik a ruhát Izraelbe, ami viszont nem annyira szerencsés, hiszen a háromrészes ruhát a helyszínen még rá kell igazítani a modellre.

A szülők minden követ megmozgattak, hogy a divattervező időben ki tudjon jutni Izraelbe. Felvették a kapcsolatot az izraeli magyar nagykövetséggel, illetve Budapesten az izraeli nagykövetséggel, de még a magyar külügyminisztériumhoz is eljutott az ügy. Végül meg is lett a beutazási engedély, viszont a három napos kötelező karantén idejét nem tudták lecsökkenteni, így a tervező már csak a verseny után tudott volna foglalkozni a ruhával a helyszínen. Így meghiúsult a tervező és a ruha kiutaztatása.

Emiatt Jázmin Viktória a visszalépést fontolgatta, de a főszervezők ragaszkodtak ahhoz, hogy szerepeljen. Végső elkeseredésében, kvázi viccből dobta be, hogy esetleg a magyar zászlóval lehetne kezdeni valamit, ugyanis ez az egyetlen magyar dolog, ami nála van a helyszínen. Erre később a szervezők azt reagálták, hogy ez egy remek ötlet, az izraeli tiszteletbeli magyar konzultól is kaptak még egy zászlót, illetve a szervezők biztosították hozzá a zászlórudat is. Ez a zászló látható Jázmin kezében a helyszínen készült fotókon.

A telex.hu azt is megtudta, hogy a többi versenyzővel ellentétben Jázmint egyáltalán nem kísérte magyar stáb, amin meg is lepődtek a szervezők, és családi támogatás nélkül ki sem tudott volna jutni a versenyre. Emiatt Jázmin fapados géppel utazott ki a helyszínre, és még a csomagok szállítását is a családnak kellett állni. Azt továbbra sem értik egyébként, hogy magyar szervezők miért nem szólalnak meg az ügyben.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp